Wystąpiły następujące problemy: | ||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
|
![]() |
Wasze kolekcje komiksów. - Wersja do druku +- Spider-Man Online Forum (http://forum.spider-man.org.pl) +-- Dział: Uniwersum Spider-Man (http://forum.spider-man.org.pl/forumdisplay.php?fid=103) +--- Dział: Komiksy (http://forum.spider-man.org.pl/forumdisplay.php?fid=124) +--- Wątek: Wasze kolekcje komiksów. (/showthread.php?tid=174) |
Wasze kolekcje komiksów. - Roach - 13.05.2006 Od pewnego czasu wzielo mnie na zamawianie komiksów z USA (ale tylko wydania zbiorcze, zeszytówkami nie chce sobie pokoju zasmiecac:P ). W Polsce wybór jest tak maly, ze nawet plakac nad nim nie warto, wiec wyboru za duzego nie bylo (CBRy tez przestaly mnie w pewnym momencie bawic). Zastanawiam sie ile osób z forum równiez to praktykuje, no i co zamawiacie? Ja do tej pory moge sie pochwalic: - Spawn/Batman TPB (mój pierwszy, kupiony dluuuugo przed zeszytowym wydaniem Mandragory) - TASM vol. 7: The Book Of Ezekiel TPB - TASM vol. 9: Skin Deep TPB - TASM vol. 10: New Avengers TPB - Toxin: The Devil You Know TPB Do tego kolekcje ozdabia mi kolekcjonerskie wydanie "Wolverine: Origin" - jedna z lepszych pozycji wydanych prez Mandragore :) W przyszlosci planuje zakup: - Marvel Knights Spider-Man vol.1 HC - Venom vs Carnage TPB - TASM vol. 4 - 6, 8 TPB - Marvels, 10th Anniversary Edition HC - moze The Other HC Do tego wydania kolekcjonerskie polskich "Wolverine: Koniec" i "Sam & Twitch". Nie wiem jeszcze skad wyczaruje kase, ale jakos sie uda. Moze przestane jesc? :P Wasze kolekcje komiksów. - Crov - 13.05.2006 Moja kolekcja zbiorczych wydan zawiera: Amerykanskich: - Ultimate Spider-Man HC vol. 1 - Ultimate Spider-Man HC vol. 2 - Ultimate Spider-Man HC vol. 3 - Ultimate Spider-Man HC vol. 4 - Ultimate Spider-Man HC vol. 5 - Punisher: Welcome Back Frank HC [vol. 1] - Punisher HC vol. 3 - Marvel Knights: Spider-Man TPB vol. 1 - Down Among the Dead Men - Marvel Knights: Spider-Man TPB vol. 2 - Venomous - Marvel Knights: Spider-Man TPB vol. 3 - The Last Stand - Kingdom Come TPB (lada dzien przyjdzie w paczce) - Daredevil TPB vol. 13 - Murdock Papers (lada dzien przyjdzie w paczce) - Astonishing X-Men TPB vol. 1 - Gifted (lada dzien przyjdzie w paczce) Polskich: - Mega Marvel: Weapon x - Mega Marvel: Captain America - Straznicy - Batman: Rok Pierwszy - Green Arrow: Kolczan - Lobo: Ostatni Czarnianin W planach, hmm... To róznie. Napewno planuje kupic ASM w TPB (mogliby wydac w HC), Punishera HC z MAX, Marvels 10th anniversary edition, Absolute Watchmen, Astonishing X-Men TPB vol. 2, Spider-Man: Blue HC... no i jeszcze pewnie jakies inne rzeczy. To co sie trafi po drodze. Z zeszytówek to tak: (same amerykanskie) - New Avengers od pierwszego numeru do 17. (i wciaz zbieram) - Spider-Man: House of M #1 i #2 - The Incredible Hulk #92 i #93 (i wciaz zbieram) - House of M #1, #2, #3 - Countdown to Infinite Crisis - The Omac Project #1, #2 i #3 - Daredevil v2 #82 i #83 (lada dzien przyjdzie w paczce) - Amazing Spider-Man - zbieram od 529 numeru - Punisher: Bloody Valentinte (lada dzien przyjdzie w paczce) - New Avengers: Illuminati Special (lada dzien przyjdzie w paczce) - Punisher: The End (lada dzien przyjdzie w paczce) - Moon Knight #1 (lada dzien przyjdzie w paczce) - Ultimate Wolverine vs Hulk #1 i #2 - Supergirl v5 #1 - Nextwave #1, #2 i #3 (i wciaz zbieram) Wasze kolekcje komiksów. - Spider-Nik - 13.05.2006 Moja kolekcja to: Zbiorcze: - ASM vol. 2 - ASM vol. 3 - ASM vol. 6 - ASM vol. 7 - ASM vol. 8 - ASM vol. 9 - Marvel Weddings - Peter Parker Spider-man vol. 2 - One Small Break - Spider-man: Return of the Green Goblin (nazywany tez Peter Parker Spider-man vol.3) - Peter Parker Spider-man vol. 4 - The Spectacular Spider-man vol. 6 - Marvel Knights Spider-man vol. 1 - Marvel Knights Spider-man vol. 2 - Marvel Knights Spider-man vol. 3 W planach zakupy: ASM vol. 1, 4, 5, 10; Peter Parker Spider-man vol. 1, 5; Marvel Knights Spider-man vol. 4; Spider-man The Other HC; Spectacular Spider-man vol. 3, 4, 5; W zeszytach mam: - wszystkie New Avengers (do 17) i wciaz zamawiam - House of M 1-8 - Spider-man House of M 1-5 - Ultimate Spider-man 7, 8 - Prawie cala saga z Onslaught'em - New Avengers Annual i Illuminati No i to chyba wszystko oczywiscie mam jeszcze cale mnóstwo komiksów wydanych w Polsce (wszystkie Spider-man'y jakie tylko wyszly w Polsce, Mega Marvel'e, kilka X-men'ów i Punisher'ów, Essential Wolverine). To chyba nie jest wszystko, ale nie bede sie juz rozdrabnial. Wasze kolekcje komiksów. - Dawidos - 17.05.2006 Ja niestety zbyt duza kolekcja amerykanskich komiksów ze Spider-Manem nie moge sie pochwalic. Jak widzicie wasz admin i redaktor naczelny SMO jest najbiedniejszy :( Przyznam otwarcie, ze nie stac mnie na sprowadzanie komiksów z Zachodu, nie mówiac juz o jakichs zbiorowych wydaniach. Jasne na przyszly ASM Mandragory bedzie mnie stac, ale na co miesieczne kupowanie to niestety nie da rady. Jedyne amerykanskie komiksy, jakie posiadam to 3 czesci historii "Web of Carnage" oraz pierwszy numer miniserii "Venom vs Carnage". Z polskich komiksów mam prawie wszystkie, z wyjatkiem dwóch numerów Tm-Semic (7/97 i 3/98) i wszystkich numerów Splatanej Sieci Egmonta. Pozdrawiam Wasze kolekcje komiksów. - Roach - 17.05.2006 Wiesz, nie musisz przeciez kupowac co miesiac. Mnie tez nie byloby na to stac. Ja obralem taka taktyke: czytam lub przegladam skany i oceniam, czy historia jest warta kupienia, i jak jest warta to zbieram na wydanie zbiorcze, które wychodzi taniej niz zeszytówki. A jak nie, to cbr albo laduje na DVD, albo w piecu :) Sztuka wyrzeczen - dwa razy nie pójde do kina, ale za to kupie komiks :D Wasze kolekcje komiksów. - Jeez - 17.05.2006 Dawidos - Sorry za maly off, ale mandragora ma zamiar wydac ASM ? Wiesz moze kiady ma wyjsc i jakie to maja byc oryginalne zeszyty? Slyszlem tylko o Ghost Riderze od sierpnia z marvela. A co do tematu to z oryginalnych komiksów tez za wiele tego ne mam - kilka x-men adventures i jednego wolverine, za to mam prawie wszystko co wydal Tm-semic (z malymi brakami), DK, Mandragora, Egmont z Dc i Marvela - jakos ponad 500 komiksów a do tego jeszcze 96 tomów mangi :P Wasze kolekcje komiksów. - QbaS - 17.05.2006 Jeez,May 17 2006, 19:21 napisał(a):Dawidos - Sorry za maly off, ale mandragora ma zamiar wydac ASM ? Wiesz moze kiady ma wyjsc i jakie to maja byc oryginalne zeszyty?No wlasnie... Tez o tym nie wiedzialem. Kiedy ma nastapic to wielkie wydarzenie? Do tematu: Nie zamawiam komiksów z zagranicy :] Wasze kolekcje komiksów. - MaGiK - 17.05.2006 pewnie chodzi mu o essentiala ktory wyjdzie z tego co pamietam w lipcu... bedzie jakies 8 dych kosztowal... Wasze kolekcje komiksów. - Roach - 17.05.2006 Doquadnie, chodzi mu o Essential The Amazing Spider-Man. Wasze kolekcje komiksów. - QbaS - 17.05.2006 MaGiK,May 17 2006, 21:18 napisał(a):pewnie chodzi mu o essentiala ktory wyjdzie z tego co pamietam w lipcu... bedzie jakies 8 dych kosztowal...8 dych?! x( To juz moge o tym zapomniec... :( Wasze kolekcje komiksów. - Ares_Real - 17.05.2006 QbaS,May 17 2006, 21:07 napisał(a):A co 500-800 stron chcesz za piec zlotych kupic?MaGiK,May 17 2006, 21:18 napisał(a):pewnie chodzi mu o essentiala ktory wyjdzie z tego co pamietam w lipcu... bedzie jakies 8 dych kosztowal...8 dych?! x( To juz moge o tym zapomniec... :( Wasze kolekcje komiksów. - QbaS - 17.05.2006 Ares_Real,May 17 2006, 22:11 napisał(a):Wiesz, gdyby byla taka mozliwosc to bardzo chetnie :DQbaS,May 17 2006, 21:07 napisał(a):A co 500-800 stron chcesz za piec zlotych kupic?MaGiK,May 17 2006, 21:18 napisał(a):pewnie chodzi mu o essentiala ktory wyjdzie z tego co pamietam w lipcu... bedzie jakies 8 dych kosztowal...8 dych?! x( To juz moge o tym zapomniec... :( Wasze kolekcje komiksów. - MaGiK - 17.05.2006 wyslilem sie i wam poszukalem tego... tak jak mowilem 8 dych... http://www.mandragora.com.pl/index.php?id=...9&idg=2&idk=241 Wasze kolekcje komiksów. - Roach - 18.05.2006 Nie marudź, bo zawartosc Essentiala, czyli 20 numerów plus 1 annual, kosztowalaby Cie duzo wiecej, gdyby wydano ja w zeszytach: 20 x 5 zl + 1 x okolo 10 zl = 110 zl. A tak jestes 3 dychy do przodu. Trzeba tylko oszczedzac. Wasze kolekcje komiksów. - spider-fan - 18.05.2006 Dobrze gadasz Roach a tak pozatym ja zamierzam kupic essa . Wasze kolekcje komiksów. - Roach - 18.05.2006 A ja sie zastanawiam...Nie powiem, Mandragora wydaje bardzo przyzwoite pozycje w bardzo przyzwoity sposób, ale sama "instytucja" Essentiala mi niezbyt podchodzi ze wzgledu na brak kolorów :mellow: Bardziej mnie ciagnie do wydan pod szyldem "Marvel Masterworks", ale to juz w ogóle jest cholernie drogie - $49,99 za numer (przedruk 10 zeszytówek + jednego lub dwóch annuali, twarda oprawa, pelen kolor), a w wersji deluxe, czy limited costam (nie pamietam doquadnie) cena jest wyzsza o kolejne 10 dolców :( Ale moze w przyszlosci... jak nie bede mial co robic z kasa... :D Wasze kolekcje komiksów. - Green - 19.05.2006 ojojoj, moja kolekcja jest eh...taka: wszystkie komiksy z DK, TASM z TM-SEMIC 2/1992 (z Allegro) i pare numerów Marvel Age z Mix Komiks (nie bijcie za to :unsure: ), czyli okolo ( nie liczylem dokladnie)17 numerów. Skromnie?? Wasze kolekcje komiksów. - QbaS - 19.05.2006 Green,May 19 2006, 21:10 napisał(a):czyli okolo ( nie liczylem dokladnie)17 numerów. Skromnie??Tez mam 17 numerów. Z USA nic nie posiadam.* Moja kolekcja:
Wasze kolekcje komiksów. - Roach - 19.05.2006 QbaS,May 19 2006, 21:20 napisał(a):Tez mam 17 numerów :PAle jakich? Ludzie, czytajcie tematy i posty rozpoczynajace, bo potem robi sie wlasnie taka bardacha, na jaka wszyscy na forum narzekaja! W tym temacie w poscie nalezy wymienic posiadane komiksy ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLEDNIENIEM POZYCJI Z USA. O sama liczbe nikt nie pyta. Wasze kolekcje komiksów. - zl_uu - 20.05.2006 Posiadam wszystkie komiksy ze spiderem wydane przez Dobry Komiks plus jego serie Silent Hill, czy Batman/Superman. Caly rocznik 97 TASM wydane w Polsce, w tym zajebista seria "Pajeczyna ¦mierci" (eMule), a z innych tytulów - WilQ, Jez Jerzy, komiksy Milo Manary - "Click!" :D. Najbardziej lubie komksy tego wlasnie twórcy. Kojarzy ktos? :P |