Cytat:- Dobre X-men: Evoloution
Cóż, co kto lubi. Dla mnie Evolution było niestrawne. Jakiś czas temu próbowałem sobie przypomnieć ten serial, i wymiękłem niestety już po drugim odcinku. Nie trafia do mnie ta nastoletnia wersja X-Men, w której w dodatku Wolverine dla Cyclopsa jest bardziej mentorem aniżeli rywalem/szydercą. Poza tym cały ten klimat liceum, do którego chodzi większość mutantów wokół których kręci się serial... rozumiem że komuś może się bardzo podobać, ale ja osobiście nie umiałbym oglądać tego bez bólu oczu, i dalej jako przykład jak powinna wyglądać animacja z X-Men stawiam
X-Men: TAS. Mystique jako dyrektorka szkoły to pomysł prawie tak komiczny jak pokazanie Avalanche'a i Bloba jako nastolatków.
Cytat:- Przyjemny, chociaż ekstremalnie durny "Ultimate Spider-man"
USM to dobra rozrywka, chociaż uważam jednocześnie ten serial za zmarnowanie szansy na naprawdę ciekawą i dojrzałą kreskówkę ze Spider-Manem. Zwłaszcza że w projekcie jest Bendis, a on umiałby zadbać o kształt historii. Cóż poradzić że Marvel chce mieć również spójny świat w kreskówkach i woli tworzyć animacje skierowane do najmłodszych. Nie należę jednak do ludzi którzy będą na to narzekać, bo przecież to na dzieciach się głównie zarabia. Dziwię się Jackson że w swojej liście sukcesów animowanego Marvela nie wymieniłeś
Avengers: Earth's Mightiest Heroes które przecież było świetnym serialem który jako pierwszy godnie pokazał Mścicieli na małym ekranie. Jeśli natomiast chodzi o filmy animowane, to zdecydowanie przewagę ma DC, i również dzieła tego wydawnictwa Wam polecam. Można znaleźć w ich animowanej filmotece prawdziwe perełki, zwłaszcza jeśli interesuje Was Rycerz Ciemności z Gotham City lub Człowiek ze Stali. Marvel niestety może tylko pozazdrościć konkurencji świetnie zaanimowanych historii.