Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iron Man Hulk Heroes United
Ostatnio wyszła nowa pełnometrażówka w technice komputerowej, grafika mnie nie przekonuje a wogóle DC stara się ekranizować swoje ciekawe komiksy a oni co jakiś infantylny team up. Ciekawe czy to jest gorsze niż ich nowe produkcje tv i Rise of the technovore.
Odpowiedz
Wspomnianej kreskowki nie widzialem i zobaczyc tez nie planuje... od kilku lat juz powtarzam wkółko, że Marvel po prostu nie ma pojęcia jak się zabrać za jakiekolwiek animacje... od czasu TASów Marvelowi nie udało się jak dotad stworzyc ani jednego dobrego filmu/serialu animowanego (oczywiscie nie zaliczam tu Spectaculara bo ten byl od Sony).

Dla mnie bardzo waznym aspektem kazdej animacji jest kreska... i nie chodzi mi tylko o design postaci ale rowniez o layouty backgroundów jak i wyglad efektow specjalnych - te niestety czesto sa wrecz tragiczne w produkcjach Marvela, ale o ile np. mimo tego takie X-Men Evolution ciagle da sie obejrzec, to jednak wiekszosc ma rowniez niesmowicie nudna fabule. Podczas gdy nawet takie 'bzdety' od DC jak The Batman czy Brave and the Bold jestem w stanie obejrzec do sobotniego sniadania i nawet czasem dac sie wciagnac, tak od wszelkich produkcji Marvela chetniej obejrze najnowasza wersje Power Rangers (serial, ktory od zawsze uwazam za MEGA nonsens Tongue)
Odpowiedz
Z tym że nie udało im się dobrego filmu stworzyć się nie zgodzę mi podobały się Doctor Strange, Hulk vs i nawet Planet Hulk .
Odpowiedz
Cytat:jak dotad stworzyc ani jednego dobrego filmu/serialu animowanego (oczywiscie nie zaliczam tu Spectaculara bo ten byl od Sony).

Przesadzasz i to mocno.

Chronologicznie:

- Dobre X-men: Evoloution
- Całkiem niezłe, chodź mocno ogłupione "Ultimate Avengers"
- Przyzwoite "Next Avengers"
- Rewelacyjne "Hulk Vs" i "Planet Hulk" (te dwa śmiało można postawić obok animacji z DC Original Movies)
- Świetne "Wolverine & X-men"
- Przyjemny, chociaż ekstremalnie durny "Ultimate Spider-man"
Wesoły świr
Odpowiedz
Cytat:- Dobre X-men: Evoloution

Cóż, co kto lubi. Dla mnie Evolution było niestrawne. Jakiś czas temu próbowałem sobie przypomnieć ten serial, i wymiękłem niestety już po drugim odcinku. Nie trafia do mnie ta nastoletnia wersja X-Men, w której w dodatku Wolverine dla Cyclopsa jest bardziej mentorem aniżeli rywalem/szydercą. Poza tym cały ten klimat liceum, do którego chodzi większość mutantów wokół których kręci się serial... rozumiem że komuś może się bardzo podobać, ale ja osobiście nie umiałbym oglądać tego bez bólu oczu, i dalej jako przykład jak powinna wyglądać animacja z X-Men stawiam X-Men: TAS. Mystique jako dyrektorka szkoły to pomysł prawie tak komiczny jak pokazanie Avalanche'a i Bloba jako nastolatków.

Cytat:- Przyjemny, chociaż ekstremalnie durny "Ultimate Spider-man"

USM to dobra rozrywka, chociaż uważam jednocześnie ten serial za zmarnowanie szansy na naprawdę ciekawą i dojrzałą kreskówkę ze Spider-Manem. Zwłaszcza że w projekcie jest Bendis, a on umiałby zadbać o kształt historii. Cóż poradzić że Marvel chce mieć również spójny świat w kreskówkach i woli tworzyć animacje skierowane do najmłodszych. Nie należę jednak do ludzi którzy będą na to narzekać, bo przecież to na dzieciach się głównie zarabia. Dziwię się Jackson że w swojej liście sukcesów animowanego Marvela nie wymieniłeś Avengers: Earth's Mightiest Heroes które przecież było świetnym serialem który jako pierwszy godnie pokazał Mścicieli na małym ekranie. Jeśli natomiast chodzi o filmy animowane, to zdecydowanie przewagę ma DC, i również dzieła tego wydawnictwa Wam polecam. Można znaleźć w ich animowanej filmotece prawdziwe perełki, zwłaszcza jeśli interesuje Was Rycerz Ciemności z Gotham City lub Człowiek ze Stali. Marvel niestety może tylko pozazdrościć konkurencji świetnie zaanimowanych historii.
Odpowiedz
Cytat: Nie trafia do mnie ta nastoletnia wersja X-Men, w której w dodatku Wolverine dla Cyclopsa jest bardziej mentorem aniżeli rywalem/szydercą. Poza tym cały ten klimat liceum, do którego chodzi większość mutantów wokół których kręci się serial...

Zwracam uwagę, że masz zarzuty wobec konwencji a nie ogólnego poziomu serialu. A pod tym względem jest to przywoita produkcja - bohaterowie są ciekawi, różnorodni i wiarygodni, a scenariusze inteligentne, do tego od początku widac, że autorzy mieli pomysł na całą historię i wątki od początku zmierzają do okreslonego punktu.

Cytat:nie wymieniłeś Avengers: Earth's Mightiest Heroes które przecież było świetnym serialem który
Widziałem może dwa odcinki i oglądałem raczej bez emocji. Niewykluczone, że kiedyś do tego wrócę.

Cytat:serialem który jako pierwszy godnie pokazał Mścicieli na małym ekranie
Nie prawda, była jeszcze okropna kreskówka w 1999 roku.

Cytat:Marvel niestety może tylko pozazdrościć konkurencji świetnie zaanimowanych historii.
Prawda.
Wesoły świr
Odpowiedz
Cytat:Nie prawda, była jeszcze okropna kreskówka w 1999 roku.

Przeczytaj dokładnie - napisałem 'godnie' a nie 'w ogóle' Tongue
Odpowiedz
(24.12.2013 , 01:54)Jackson napisał(a):
Cytat:jak dotad stworzyc ani jednego dobrego filmu/serialu animowanego (oczywiscie nie zaliczam tu Spectaculara bo ten byl od Sony).

Przesadzasz i to mocno.

Chronologicznie:

- Dobre X-men: Evoloution
- Całkiem niezłe, chodź mocno ogłupione "Ultimate Avengers"
- Przyzwoite "Next Avengers"
- Rewelacyjne "Hulk Vs" i "Planet Hulk" (te dwa śmiało można postawić obok animacji z DC Original Movies)
- Świetne "Wolverine & X-men"
- Przyjemny, chociaż ekstremalnie durny "Ultimate Spider-man"

Ja osobiscie zadnego z wymienionych filmów/seriali nie mogę uznać jako dobry. Jeszcze to X-Men Evolution jakos dałem radę pocisnac podczas pierwszego run'u, ale teraz juzż jak widzę w tv to skacze 2 kanały dalej Tongue
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości