Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rozklejone trejdy - introligacja - może ktoś pomóc?
Pewnie nie tylko ja mam problem z rozlatującymi się albumami. Niektóre mają tak ze starości - inne z powodu błędów drukarskich. Tak czy inaczej zdarza się - na szczęście rzadko - że klej nie wytrzymuje i kartki wylatują - pojedyńczo lub w całości (mam jeden komiks w którym proces był odwrotny - odpadła okładka Smile ).

Pytanie - czy ktoś robił coś w kierunku naprawienia takich egzemplarzy? Znacie jakichś introligatorów, albo kleiliście samodzielnie?
Wesoły świr
Odpowiedz
Taśma klejąca to jedyne znane mi rozwiązanie.
Odpowiedz
Niestety klejenie samodzielna za pomocą taśmy, na szczęście mam jeden komiks w takim stanie a i tak planuje kupić go w lepszej jakości...
Odpowiedz
Z rozpadających się albumów to chyba najbardziej Egmont słynie , co rusz gdzieś czytam że Baśnie albo Lucyfer się rozpadają albo Sandman w SC.
Odpowiedz
Spróbuj poxipolem albo kropelką xD.
Odpowiedz
Trudno takie coś skleić/naprawić bo jest to w sumie swego rodzaju element ruchomy/zawias. chyba nie da rady tego naprawić. Spytaj może na jakimś portalu drukarskim albo literackim, może mają jakieś metody na to.
Odpowiedz
Cytat:Pytanie - czy ktoś robił coś w kierunku naprawienia takich egzemplarzy? Znacie jakichś introligatorów, albo kleiliście samodzielnie?

Możesz też u introligatora zlecić obicie komiksu w inną okładkę. Ludzie tak robią z zeszytami, to myślę że i grubszemu wydaniu możesz zafundować takie podrasowanie. Gorzej tylko że pewnie trochę by Cię to kosztowało, i nie wiadomo czy za cenę usług introligatorskich taniej Ci nie wyjdzie po prostu kupienie danego tytułu po raz kolejny.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości