Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wasze kolekcje komiksów.
Patrząc na tę wycenę http://allegro.pl/star-wars-karmazynowe-imperium-czesc-1-2-bdb-i3734328965.html

to wystarczy ci na kupienie oryginalnego wydania i jeszcze ci zostanie na przynajmniej jeden inny album
Wesoły świr
Odpowiedz
Ładną ktoś cenę wystawił :O Ja nawet połowy tej sumy nie dałem za oba. Swoją drogą najdrożej zapłaciłem kiedyś za bodaj oba Batman: Death of the Family i Batman: Ten Nights of the Beast oraz za Spider-Many TM-Semica ale aż żal było nie kupić takiej ilości w takiej zachowanej jakości. Do dziś nie żałuje...
Odpowiedz
Jackson TMWF z któego roku jest te wydanie?
Odpowiedz
polski semic
Wesoły świr
Odpowiedz
Semic go mocno skrzywdził wyleciało aż 15 oryginalych stron , jak przeczytam swój TPB to napiszę opinię o wydaniu i dodatkach.
Odpowiedz
Wiem, mam wszystkie DD Millera które wydano zbiorczo. To kupiłem przypadkiem na aukcji żeby sobie powspominać semicowe czasy - ale w sumie nawet nie czuć tego odchudzenia. Jeżeli ktoś nie czytał tego wcześniej, to prawdopodobnie nawet nie zauważy przeskoku taśmy.
Wesoły świr
Odpowiedz
Scenariusz na tym jakoś strasznie nie stracił ale sceny akcji stracił przez te cięcia swój power i brutalność.
Odpowiedz
Obiecałem podać pełną listę mojej kolekcji, gdyż zdjęcia moim zdaniem nie do końca oddają jej stan. To czynie teraz...

Z anglojęzycznych dwa TPB
Batman: A Death in the Family
Batman: Ten Nights of the Beast

Z tych wydanych u nas
Star Wars Komiks (kilka numerów)
Batman TM-Semic (komplet)
Batman: Zabójczy żart
Batman: Hush cz. 1 i cz. 2
Batman: Powraca
Batman: Rok Pierwszy
Batman: Venom
Batman: Miecz Azreala
Batman vs. Predator cz. 1, cz. 2 i cz. 3
Batman: Halloween

Mega Marvel: Spider-Man: Torment, Ghost Rider, Weapon X, Daredevil: The Man Without Fear, The New Warriors, Avengers: Ex Post Facto cz.1 i cz. 2, Kapitan Ameryka i Thor.

Star Wars: Mroczne Widmo
Star Wars: Atak Klonów
Star Wars: Cienie Imperium
Star Wars: Karmazynowe Imperium cz. 1 i cz. 2
Star Wars: Dark Empire (komplet)
Gwiezdne Wony Komiks (komplet)
Spider-Man TM-Semic (komplet)

Mega Komiks: Aliens vs. Predator oraz Predator vs. Judge Dredd
Aliens vs. Predator (polskie wydanie od Dark Horse)
Punisher TM-Semic 1/95
Superman 7/92
Elektra cz.1 Ściana (szkoda że wydano tylko jeden numer)
WKKM: Uncanny X-Men: Mroczna Phoenix oraz Wolverine
Odpowiedz
Cytat:Batman TM-Semic (komplet)

A późniejszą połączoną serię Batmana i Supermana z TM-Semic też zbierałeś?
Odpowiedz
Oczywiście, jak komplet to komplet Big Grin
Chciałbym jeszcze skompletować w przyszłości nieco z samego Supermana, czyli śmierć Człowieka ze Stali, Rządy Supermenów i Powrót.
Odpowiedz
W przypadku Elektry przeżarżowali wtedy z nakładem puścili 200 tys a sprzedało się chyba 120 tys egzemplarzy więc niemieccy patrnerzy z nimi zerwali gdyby wydali w 100 tys jak najpierw planowali to by były dalsze zeszyty, info z książki o semicu.
Odpowiedz
Wiesz wydaje mi się że warto było by gdyby ktoś wydał to ponownie w jakimś tomie, myślę że Elektra Saga na to zasługuje już nawet nie tylko ze względu na samą bohaterkę, Daredevila, Kingpina czy Bullseye ale ze względu na samego Franka Millera oraz historie. Co do nakładu, to wiem że to on niestety zabił ten komiks. Swoją drogą dzięki za szczegółowsze info, ja o tym dowiedziałem się stąd http://ookamireunion.com.pl/projekty_elektra.php Tu jest fanowskie zresztą tłumaczenie 3 kolejnych numerów tej historii, mam nadzieje że za link nie dostane ostrzeżenia albo bana ? Myślę że kto się nie zapoznał, ten powinien to zrobić...
Odpowiedz
A Mucha czasem tego nie wydała kilka lat temu? oO
Wesoły świr
Odpowiedz
Mucha wydałą Elektra Żyje inny komiks Millera z 1990, Elektra Saga to fragmenty runu Millera z wątkami Elektry zmontowane chronologicznie.
Odpowiedz
Aktualizując status swojej kolekcji mogę już śmiało ogłosić komplet komiksów ze Spawnem wydanych przez TM-Semic a później przez Mandragorę w Polsce. Niebawem powiększy się też obecny stan WKKM o Superbohaterowie Marvela: Tajne Wojny, zamówienie złożone i czekam teraz na kuriera. Jak się pojawi to oczywiście wrzucę jaką fotkę. Swoją drogą nie wiem czemu ale łudziłem się że coś z WKKM dostanę w Empiku, patrząc na ich ofertę mocno się przeraziłem...
Odpowiedz
Ponoć u nich te tomy są na zapleczach sklepu i trzeba o nie pytać.
Odpowiedz
(19.12.2013 , 21:57)Scarlet Spider napisał(a): Oczywiście, jak komplet to komplet Big Grin
Chciałbym jeszcze skompletować w przyszłości nieco z samego Supermana, czyli śmierć Człowieka ze Stali, Rządy Supermenów i Powrót.

Heh, ja też kompletuje Supermana. Coś tam wpada co jakiś czas, jak upoluję, ale ostatnio krucho u mnie z mamoną było i musiałem wydać pieniądze na nazwijmy to bardziej priorytetowe wydatki Wink staram się też co jakiś czas uzupełniać Spider-Mana, a największa bieda jest z X-Men których dosłownie nigdzie nie mogę dorwać. Green Lantern to samo, ale póki co ważniejsze są dla mnie te główne serie, więc brak zeszytów z Latarnią jakoś zniosę. Niełatwy chleb jest też z dostaniem Mega Marveli po rozsądnej cenie.
Odpowiedz
Śmierć Supermana to już parę lat temu skompletowałem, zamawiając na allegro.

A wy Panowie wybredni jesteście co do tych, powiedzmy sobie szczerze, używanych komiksów? Musi być tip-top stan czy nie koniecznie?
Odpowiedz
(30.12.2013 , 17:34)Lorenzo Fabbri napisał(a): Ponoć u nich te tomy są na zapleczach sklepu i trzeba o nie pytać.

A to ciekawe, od kiedy to towar sprzedaje się z zaplecza Dodgy

(30.12.2013 , 21:57)Doctus napisał(a): a największa bieda jest z X-Men których dosłownie nigdzie nie mogę dorwać. Green Lantern to samo, ale póki co ważniejsze są dla mnie te główne serie, więc brak zeszytów z Latarnią jakoś zniosę. Niełatwy chleb jest też z dostaniem Mega Marveli po rozsądnej cenie.

Co do Green Lantern to mnie nawet nie dziwi, seria była krótka. Z X-Menami to ostatnio bida z nędza, a pamiętam czasy że było tego sporo do kupienia w necie

(30.12.2013 , 23:31)Revan napisał(a): A wy Panowie wybredni jesteście co do tych, powiedzmy sobie szczerze, używanych komiksów? Musi być tip-top stan czy nie koniecznie?

Jeśli kupuje komiks to przede wszystkim kieruje pożądaniem, potem ceną i jakością. Przy czym jeśli chodzi o jakość to nie chce mieć komiksu z uszkodzą okładką, brakiem okładki lub wypadającymi stronami itd. Wiadomo ciężko dostać TM-Semici w idealnym stanie, więc w ich przypadku chociażby staram się kupować te w maksymalnie możliwie najlepszym. Sam teraz więc oceń czy jestem wybredny czy nie, ja sadzę że nie. Po prostu chce mieć satysfakcjonującą mnie kolekcje...
Odpowiedz
Cytat:Jeśli kupuje komiks to przede wszystkim kieruje pożądaniem, potem ceną i jakością. Przy czym jeśli chodzi o jakość to nie chce mieć komiksu z uszkodzą okładką, brakiem okładki lub wypadającymi stronami itd. Wiadomo ciężko dostać TM-Semici w idealnym stanie, więc w ich przypadku chociażby staram się kupować te w maksymalnie możliwie najlepszym. Sam teraz więc oceń czy jestem wybredny czy nie, ja sadzę że nie. Po prostu chce mieć satysfakcjonującą mnie kolekcje...

100% racji. Trzeba być realistą w kwestii nabywania używanych komiksów. Ja w moim antykwariacie miałem do tej pory dostęp do komiksów w znakomitym stanie. Niestety im nowsze tym bardziej zadbane, ale dorwać jakieś wydanie z lat 90' w idealnym stanie graniczy z cudem, więc cieszmy się tym co mamy.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości