W tym temacie mozemy nie tylko dodawac ciekawe rzeczy o nim z polski ale i z innych krajów. czytal ktos artykul z Newsweeka? Niedlugo umieszcze skan. Czy ktos zakupil brelok lub broszke z tarcza? Mozna je zakupic nawet w Warszawie w komikslandi.
Ocena wątku:
Captain America
|
15.06.2007 , 23:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.01.2009 , 18:12 przez Scarlet Spider.)
Miales zamiescic skan i nie zamiesciles ;)
Swoja droga, ma powstac nowa miniseria CAPTAIN AMERICA: THE CHOSEN
Wiecej pod tym linkiem. Okladka pierwszego numeru Okladka alternatywna pierwszego numeru Przykladowa strona
16.06.2007 , 07:56
a kto ogladal stary film produkcji Jugoslowianskiej z 1991, ktory byl kilkakrotnie w naszej telewizji "Kapitan Ameryka"?
http://www.filmweb.pl/Kapitan+Ameryka+1991...e,Film,id=99149
16.06.2007 , 09:36
Hehe, widzialem go :D Bylem wtedy maly i bardzo mi sie podobal. Nie wiem jakiego odczucia mialbym teraz. Nie podobalo mi sie tylko to, ze Ameryka rzucil w jednym momencie tarcza w Red Skulla i juz chyba nie mial jej do konca (lub rozstal sie z nia na dlugi czas).
![]() You cant kill someone who is already dead...
16.06.2007 , 21:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.06.2007 , 21:04 przez Scarlet Spider.)
Ja pamietam ten film w sumie mi sie podoba choc kilka zeczy w nim bym zmienil oczywiscie , niemniej jednak to jedyny film o przygodach tego bohatera. Mysle ze po filmie Iron Man ktos powinien sie zabrac za nowa wersje filmu CAPTAIN AMERICA :D , mam osobiscie taka nadzieje
16.06.2007 , 21:46
Mi tez sie ten film podobal. Informacje o nowym filmie CA Juz potwierdzono.
25.06.2007 , 10:05
Jak bedzie lecial w tv to napiszcie.
W CA#25 najlepszy byl obrazek na którym biegnie cap z uniesiona do góry tarcza a nad nim leca Human Torch (I) i Toro. Takie pokazanie bohaterów z przed ponad 50 lat... :rolleyes:
02.07.2007 , 12:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.04.2010 , 15:01 przez Scarlet Spider.)
Coz tak wlasciwie postac CA polubilem bardzo od kiedy udalo mi sie przeczytac TM-Semic Spider-Man 4/1992, dopiero wchodzilem w swiat komiksów i superbohaterów. Ten wlasnie komiks z udzialem CA bardzo mi sie podobal (zreszta Spider-Man w garniturze tez:lol:), potem ta postac pojawila sie w Maximum Carnage na troche dluzej...
04.07.2007 , 16:06
Scarlet Spider,Jun 16 2007, 09:03 PM napisał(a):Ja pamietam ten film w sumie mi sie podoba choc kilka zeczy w nim bym zmienil oczywiscie , niemniej jednak to jedyny film o przygodach tego bohatera. Mysle ze po filmie Iron Man ktos powinien sie zabrac za nowa wersje filmu CAPTAIN AMERICA :D , mam osobiscie taka nadziejewcale nie jedyny, byly jeszcze ze dwie czy 3 wczesniejsze czesci. pierwsza ukazala sie bodajze w 1964. Do CA czuje pewien sentyment :P, w koncu zanim poznalem spider-mana on byl moim ulubiony suberbohaterem. Moze bylby nim nadal gdyby nie to ze komiksow kapitana bylo malo.
ma ktos save 100% do Ultimate spider-man? jak tak to bardzo prosze o wyslanie go na danielch777@wp.pl
04.07.2007 , 19:42
Podobny Capitan Ameryka jakis 2009 roku ma byc film.
Rafcios rządzi Kumalski ? xD
09.07.2007 , 13:15
Rafcios,Jul 4 2007, 07:42 PM napisał(a):Podobny Capitan Ameryka jakis 2009 roku ma byc film.moze wtedy cos sie ruszy z komiksami o kapitane w polsce
ma ktos save 100% do Ultimate spider-man? jak tak to bardzo prosze o wyslanie go na danielch777@wp.pl
09.07.2007 , 15:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.07.2007 , 15:23 przez Scarlet Spider.)
W to akurat watpie niestety :P , w tym raju raczej juz nie wroci juz era podobna do TM-Semic. Wiec na komiksy z CA nie ma chyba co liczyc :( , a szkoda szkoda bo powrot zlotej ery komiksów w Polsce by sie przydal moim zdaniem
09.07.2007 , 19:24
Kiedys go nie lubilem! W ogole co to za pomysl? Czlowiek - ameryka... wszedzie gdzie spojrzysz AMERYKA! Nawet w scenie koncowej SM3 spider musial przebiec w zwolnionym tempie przy fladze USA. Ale troche zaczynam sie do niego przekonywac ;)
Nie jest taki zly. Ladnie rysuje :D No i denerwuja te jego skrzydelka na glowie! Kto to wymyslil??? :D
09.07.2007 , 19:46
Jakis zagorzaly fan Asteriksa ^^
Dawidos, mówiles cos o nowej miniserii - to bedzie jakis prequel? W koncu Cap nie zyje... ![]()
09.07.2007 , 20:29
Superman tez umarl i jakos po pewnym czasie powrócil , moze z CA bedzie podobnie osobiscie mam taka nadzieje bo to wielka postac :D
09.07.2007 , 21:59
Ja za to wrecz przeciwnie, Bardzo zaluje z powodu smierci CAPA ale jesli go wskrzesza to bedzie to gol samobójczy ze strony Marvela, takich bohaterów powinno sie wspominac z sentymentem,ze umarl w chwale a nie jakies znowu powroty zza grobu,jesli juz go usmiercili to niech sie tego trzymaja.
A swoja droga podobna nastepca CAPA ma byc sam Frank Catle,slyszeliscie cos o tym? co o tym sadzicie??
Liczy sie tylko jak sobie radzisz,kiedy karta zupełnie Ci nie idzie
09.07.2007 , 22:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.07.2007 , 22:55 przez Scarlet Spider.)
Frank Catle to Punisher a nie CA i tak powinno byc , niech Marvel nie popelnia kolejnych bledów bo naprawde to juz lekka przesada <_<. Mam nadziejze ze to tylko plotka
09.07.2007 , 23:09
Moim zdaniem wskrzeszenie Cap-a to nie bedzie samoboj...
Captain America byl glosem rozsadku MARVELA... Mam nadzieje, ze Steve powroci... moim zdaniem gdyby Marvel dal kogos innego na miejsce Kapitana to to bylaby dopiero poraszka bo kazdy by porownywal obu Cap-ow, i nie sadze, zeby ktos dorownal Rogersowi... To nie latwe zastapic legede, latwiej ja wskrzesic :P... Mam nadzieje, ze juz niedlugo Stark i jego bada naukowcow cos wymysla... Przecierz Cap ciagle nie mial pogrzebu i ciagle jest w jakims specjalnym pomieszczeniu... Czy to nie dziwne??? :blink:
"IF YOU ARE MY FATHER, CARNAGE...WHO'S MY MOTHER"-Toxin
Szyna,Jul 9 2007, 09:59 PM napisał(a):Ja za to wrecz przeciwnie, Bardzo zaluje z powodu smierci CAPA ale jesli go wskrzesza to bedzie to gol samobójczy ze strony Marvela, takich bohaterów powinno sie wspominac z sentymentem,ze umarl w chwale a nie jakies znowu powroty zza grobu,jesli juz go usmiercili to niech sie tego trzymaja.Moze usmiercili go bo nie mial zagorzalych fanów i uswiadomili sobie ze ta postac jest troche... banalna jak na te czasy. Ja osobiscie wolalby zeby pozostal legenda. A Punisher szanowal bardzo Captaina bo obaj byli zolnierzami! Ale mam nadzieje ze Frank uczci pamiec Kapitana Ameryki i szybko wróci do swojego stroju bo jak narazie bedzie wygladal tak: ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości