Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ankieta: Moja ocena filmu Spider-Man 3
Ankieta jest zamknięta.
6
0%
0 0%
5
0%
0 0%
4
0%
0 0%
3
100.00%
1 100.00%
2
0%
0 0%
1
0%
0 0%
Razem 1 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spider-Man 3
W tym temacie prosze o zamieszczenie opinii, recenzji i komentarzy na temat trzeciej czesci filmu o Spider-Manie.
Odpowiedz
Ide na niego jutro. Zeskanuje plakaty które dostane poniewaz mam w Heliosie mojego ojca który sprzedaje bilety. Byc moze zrobiie komórka zdjecie Venoma i je tu zamieszcze. Jutro dam ocene filmu przezemnie.
Rafcios rządzi Kumalski ? xD
Odpowiedz
ja mam rezerwacje na 13:30 w Apollo (Kalisz).
Jak obejrze to zrobie Edita i jak to Zielony potrafi opisze :D

PS. Moze wrzuce jakies fotki z kina B)
Odpowiedz
A ja wlasnie wrocilem z kina i musze powiedziec ze filmik paluszki lizac, byl porostu extraaaa musze sobie go zaltwic.
upewnij sie czy nikogo niema w domu
Odpowiedz
Przed paroma minutami wrócilem z kina. Jest to najlepsza czesc - ciagle trzyma klimat Efekty specjalne wgniataja w fotel - taaa 300 milionów $ robia wrazenie :)
Odpowiedz
Najlepsze bylo jak Peter sie wozil po ulicy i to jak zatanczyl w barze :)
upewnij sie czy nikogo niema w domu
Odpowiedz
Jak wyglada Venom? opiszcie go prosze :D

I przy okazji, Witam wszystkich!
Odpowiedz
Zgadzam sie z toba Jarku ze to najlepsza czesc Spidera . Najlepsze bylo jak Brock fotografowal jak Spider ratuje Gwen spadajaca z budynku i mówi do kapitana Stacego ze jest fotografem i chodzi z jego córko po prostu usmialem sie jak to fajnie wygladalo ale najzabawniejsza scena bylo jak Jemeson musial brac tabletki (chyba na uspokojenie ) A Betty naciskala jakis guzik i cale biurko Jemesona sie trzeslo i muwila to nie to smieszne :D . Nie bede juz opowiadal za duzo bo chce by inii uzytkownicy SMO poszli na to do kina .
Odpowiedz
Watpie,zeby fani Spidera nie poszli na "Spider-man3" dlatego,ze opowiedziles Im fabule filmu. ;) (A tak przy okazji to pisze sie "mówi" a nie "muwi" :) )

Jestem rozdarty między miłością a nienawiścią,ufnością a strachem...  Jestem częścią tego świata... a zarazem nie należę do niego. Sprowadziłeś mnie tutaj- czemu nie chcesz dać mi wyzwolenia?
                                                                    Venom
Odpowiedz
Ide na niego o 18.00.
A w "Kulturze" (dodatku do "Dziennika") film "Spider-man 3" dostal ocene 5/6. :)
Odpowiedz
5/6 ? Super! :) Spidey zbiera same dobre oceny!

Jestem rozdarty między miłością a nienawiścią,ufnością a strachem...  Jestem częścią tego świata... a zarazem nie należę do niego. Sprowadziłeś mnie tutaj- czemu nie chcesz dać mi wyzwolenia?
                                                                    Venom
Odpowiedz
Spider-Man 3... magnificient. Znakomite kino rozrywkowe, znakomita czesc filmowych przygód Spider-Mana. Fantastyczni super-lotrowie, przejmujace sceny, zabawne momenty, kolejny etap w procesie dojrzewania superbohatera, scenariusz umiejetnie laczacy sceny akcji ze scenami melodramatycznymi. Nie wiem jakim cudem, ale kazda postac przykuwala moja uwage. Paradoksalnie taka ilosc postaci wplynela pozytywnie na jakosc filmu. Ciezko mówic o stronie wizualnej filmu. To po prostu poezja. Duza jaranka. Pelna recenzja pojawi sie kolo pólnocy, ale filmowi i tak wystawiam juz 5+/6 (czemu nie 6 to dowiecie sie w recenzji).

Potwierdzam, kupcie Dziennik. O Spider-Manie 3 pisza na 3 stronach samej gazety, gdzie jest recenzja. Dodatkowa recenzje znajdziecie w dziale Kultura. Krótkie info z dodatku 7 dni - Rozrywka najwyzszej próby i najlepsza filmowa czesc przygód Spider-Mana. Na okladce pisza o ambitnym kinie rozrywkowym, w którym jest wszystko: szlachetni superbohaterowie, grozni super-lotrowie, akcja, humor i przygoda.

Cytat:Jak wyglada Venom? opiszcie go prosze
Prosze bardzo. Jest jakby zla wersja Spider-Mana, ale w chwilach emocji (gniewu, agresji, nienawisci) rosnie w naszych oczach. Ma zajebista gebe. Widac w niej zólte zeby, w glebi gardla czerwony jezor. Bardzo czesto, gdy sie wkurzy, drze jape na calego. Jego geba moglaby polknac glowe Spider-Mana (troche przesadzam, ale zajebiscie to wyglada) Oczy bardzo zblizone do komiksowych, bialawe, zakrzywione u konca. Wbrew screenom z Neta zupelnie nie widzimy pajeczyny na jego skórze. Praktycznie jej nie widac, albo to ja zupelnie nie zwrócilem na nia uwagi. Ma niezly glos- taki znieksztalcono-ludzki. Przemawia zarówno bez symbionta na twarzy (jako Brock), jak i symbiontem na buzi (wtedy ma ten opisany wyzej glos).

Venom wypuszcza czarna pajeczyne, moze z niej budowac gigantyczna siec, jest szybki, fajnie chodzi po scianach, zaglusza pajeczy zmysl Spider-Mana, wie wszystko o swoim wrogu (nazywa Parkera tygrysem, tak jak robila to MJ), jest wrazliwy bardzo na wysoki dzwiek. Sprawia on, ze symbiont "wylatuje" z jego ciala, strasznie przy tym piszczy. To tyle info. Idz do kina chlopie :)
Odpowiedz
No,no no! Jak dobrze pójdzie to ludzie bardziej zainteresuja sie filmem i bedziemy mieli wiecej fanów Spider-mana! :)

Venom
Odpowiedz
oceniam 7/10.
Czemu? od 1 czesci denerwuje mnie,ze MJ nie jest zyleta i mam serdecznie dosc zyciowych madrosci ciotki May.
Gwen Stacy i jej ojciec chyba troche na sile wprowadzeni do filmu,bo film móglby sie obyc bez nich. Gwen jest ladniejsza od MJ. Scena z Gwen i dzwigiem jest moim zdaniem glupia i tyle.
Ubolewam,ze to Sandman jest glównym villianem, jego origin jest taki sobie,podobnie jak to ze zabil Bena Parkera no i to ,zeSpider mu wybaczyl. Trzeba dodac,ze Sandman to do tej pory jedyny villian,który nie zginal.
MJ ciagle chodzi smutna.
Mniej jest zabawnych scen ze Spdierem, jak wysypuje piasek z buta po 1 straciu
z Sandmanem to chyba najsmieszniejsze. Zdecydowanie najzabawniejsze sceny to te
z udzialem J.Jamesona :mrgreen:
Sam poczatek i koniec filmu taki sobie. A pochodzenie symbiotu tez nie zbyt odkrywcze, spadl przyklejony do jakiegos meteorytu i tyle.
Wplyw symbiota na Parkera jest troche przesadzony,nie chodzi mi tu o agresje, ale
o zawyzona pewnosc siebie, Parker idzie ulica i puszcza oko to wszystkich dziewczyn :-/
Juz pewnie wspominalem,ze mam zal iz czarny strój S-M nie jest taki jak w komiksie.
Postac Harryego jest dosc dobrze zagrana, tylko szkoda,ze jako GG wyglada jak futurystyczny snowboardzista,nie musial miec od razu zbroji a'la Power Rangers jak Norman,ale fajnie by bylo gdyby mial takie "lachmany",jak w komiksie.
Jest w filmie scena,gdzie Harry i Mj tancza,jak Travolta i Thurmna w Pulp Fiction.
Venom wyglada na prawde b.dobrze ,znak na klacie móglby byc bialy,ale mniejsza, sama postac Brocka dobrze wykreowana. Niestety Venoma jest za malo! To on powinien byc main villianem!
2 starcie Peter vs.Harry w domu Osborna lepsze niz to 1 w powietrzu. Nie wiem po co wymyslili,ze jak Peter rzuca w Harryego jego wybuchajaca kulka Goblina,to potem Harry ma oszpecona czesc twarzy-zbedne moim zdaniem.
Narodziny Venoma o.k.
Harry dowiaduje sie prawdy o smierci ojca od...kamerdynera :shock: ,który oszyscil rane Normana i krew z jego maszynki latajacej.
A ostateczna bitwa Peter plus Harry kontra Venom plus Sandman wymiata!
Harry niestety ginie, ale ratuje zycie Peterowi (ich wspólpraca podczas walki swietnie pokazana). A najgorsze,ze ginie Brock i symbiot-chociaz co do symbiotu nie wiem czy mozna miec pewnosc.
Po obejrzeniu pozostaje niedosyt, zwiazny zwlaszcza ze zbyt duza rola Sandmana,a taka mala(ale za to genialna) Venoma.
Myslalem,ze bedzie gorzej,ale do idealu troche brakuje.
Odpowiedz
Uwaga! Dluga recenzja!
A wiec weszlismy do sali kinowej... siedzenia niewygodne, dlatego teraz siedzac przed komputerem nadal sie uskarzam o mojej dupie:D fajna reklama Transformerów, których w ogóle nie wyobrazam sobie w powaznej produkcji i sie zaczelo... Bla,bla,bla- to o fabule, która kazdy przeciez doskonale zna, albo pozna.
Jak to sie mówi u nich w AMerice:d, first of all, Sam Raimi jest pasjonatem- to widac po pojedynkach, postaciach i zachowaniu bohaterów- Sam tym razem jeszcze lepiej odrobil prace domowa- dal Spiderowi wiecej "ludzkosci" i ograniczyl bohaterowi "holywoodzkiej kiczowatosci", czyli doklladniej przeniósl na ekrany obraz pajaka, nadajac mu nie-forme filmu SF, lub przygodowego, ale... komedii! Kto by sie spodziewal, ze mroczny Parker bedzie najsmieszniajsza postacia w filmieć Mnie to wzielo i niektóre sceny zapamietam na zawsze (reakcja Jonaha na nowego Petera)...
Jestem mile zaskoczony gra aktorów: Tobey Maguire znowu jako beznadziejny przecietniak- swietnie wyszedl w tej roli, ale to kiedy przywdzial cZarny kostium i przechodzil ulica... fantastyczne!
Kirsten Dunst- nie podobala mi sie w poprzednich filmach, ale teraz... no po prostu polubilem ja w tej roli. Fragment który zapadl mi w pamiec to ten, w którym MJ pomagala dla Petera w walce z Venomem.
James Franco- swietny aktor, co udowodnil w tym filmie. W sumie z nim Peter odbyl najlepsza i najbardziej widowiskowa walke w filmie... No moze kreacja tego aktora bylaby idealna gdyby nie ten usmiech w szpitalu:D...
Thomas Hayden CHurch- jesli Sandman mial byc tepym, nie najmadrzejszym osilkiem o dobrym sercu, to rzeczywiscie Hayden spisal sie znakomicie... Sandman=Quasimodo troche nie za bardzo podobal mi sie pomysl olbrzyma, który przywoluje mi na mysl gre Prince of Persia
Topher Grace- jak dla mine najlepszy aktor tego filmu, charakter, który od razu widzimy jako zly.. w dodatku fenomenalnie zagrany.... Eddie Brock wymarzony, ale... Venom? Niestety troche sie zawiodlem- za maly, jakby taki kotek- mocno podkreslona ciemna strona Spider-mana... tylko ze, przez te wszystkie lata Venom ewoluowal i pokazal ze jako niepowstrzymana bestia jest lepszy niz kotek organizujacy fantastyczne plany zabicia SPider-mana. Nadal uwazam, ze najlepszy Venom jakiego widzialem wystapil w grze Ultimate SPider-man- kto nie gral ten jak dla mnie duzo traci!!
Rosemary Harris- nie ma raczej na temat czego sie wypowiadac, wystapila w dwóch scenach...
Bryce Dallas Howard- Nie miala za duzo pola do popisu, ale... niech jej bedzie- niezle
Jednak najlepszy byl znowu- JJJ!!
Podsumowanie- Przewidywalna fabula, jednakze ukazana w bardzo komiksowy sposób. Nie do konca podobal mi sie rozwój akcji, która z poczatku szla w normalnym tempie, natomiast pod koniec strasznie szybo sie rozwijala. Bylo równiez pare mniejszych ale denerwujacych szczególów, jak np Flint Marko, który uciekal od policji nie mial ani troche brudnego jaskrawego, pomaranczowego stroju...
Oceniam film na 8,5/10, jako ze spedzilem ten czas niezwykle mile.... pomiajjac tego chlopaka siedzacego przede mna, podskakujacego w ekstremalnych momentach (np wtedy, gyd Venom chwycil Spidera za glowe)... Myslalem ze on dostanie zawalu...
Are you lost, In your lies?
Do you tell yourself, I don't realize?
Your crusade's a disguise.
You replaced freedom with fear,
You trade money for lives.
Odpowiedz
Film byl genialny!! To fakt wbil w fotel ale chyba nie tego oczekiwalem tak jak Damexa mnie tez ustawienie SAandmana jako glownego viliana nie bylo dobrym pomyslem... Ta czesc byla najlepsza z 3, Venom byl genialny<uwaga spoiler:byl duzy pajak na klacie!> ale niestety nie zachwycila mnie gra aktorska... zrobili z tego lekka parodie... spoiler: np. tekst Ojca Gwen gdy jego corka wisi na tym bydynku cytuje: Brock: To Pana corka
Ojciec: Gwen? Co ona tam robi!?
:blink: pewnie sie opala<to moje> :P
albo koncowa scena jak Harry lezy polzywy, przy nim Mary Jane i nagle Spider-Man spuszcza sie po linie staje i do nich podbiega...Sposob w jaki biegnie strasznie mnie rozbawil...Co to balet???

Wszystko ratuje doskonala ostatnia scena walki i postac Venoma, ktora jest genialnie zrobiona... Dodal bym pare muskulow ale i tak byl genialny!

Moja ocena:

gra aktorska: 6,5/10
fabula: 8,5/10
efekty: 10/10
specialne walory: Venom i scena walki<SM+GG vs. Sandman+Venom>- 5/0
"IF YOU ARE MY FATHER, CARNAGE...WHO'S MY MOTHER"-Toxin
Odpowiedz
<-=*AMAZING*=->
Wysmienity film, najlepsza z czesci Spider-Man'a. Troszke zbagatelizowany origin symbiota ale kij z tym, Venom swietny, fakt ze to on powinien byc main villain a nie Sandman ale i tak jest wyczesane. Przemiana Spidera tez jest piekna, from selfish Hero to Dark Avenger, from Dark Avenger to Hero. Choc uwazam ze okres gdy jest mscicielem powinien byc dluzszy(za szybko zrozumial ze symbiot jest zly).
FILM Piekny 5/6.

PS. Troche przegieli z tym jak Peter sie wozi po miescie, hehe luzak do kwadratu, ale super jak sie stal takim mrocznym mscicielem.
Odpowiedz
Mam jedno pytanie. Film byl z napisami, lektorem czy dubbing'iem?

Wysy?am zaproszenia na Lockerz.com gdzie mo?esz zgarn?? cenne nagrody (PS3, WII, PSP, IPOD'y i inne) !
W celu jego uzyskania wy?lij mi wiadomo?? na mój email korga.m@interia.pl
Odpowiedz
z takim budzetem trzeba wycisnac z Venoma co sie tylko da,a nie robic Sandmana kluczowym wrogiem,bo pan rezyser Sam Raimi go lubil dziecieciem bedac.
Tyle, a nie wiem czy nei zawyzylem tej oceny,bo wachalem sie miedzy 6 a 7 na 10.

film z napisami
Odpowiedz
oczywiscie ze z napisami:D
Are you lost, In your lies?
Do you tell yourself, I don't realize?
Your crusade's a disguise.
You replaced freedom with fear,
You trade money for lives.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości