27.07.2007 , 11:46
Cytat:Czy te tomy sa narysowane na zasadzie Essentiali - tj. czarno-biale, czy po prostu kolorowe tylko grube?
Tomy sa w kolorowym druku, na papieze kredowym, w formacie B5, w miekkiej oprawie. B)
Wystąpiły następujące problemy: | ||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
|
Daredevil
|
27.07.2007 , 11:46
Cytat:Czy te tomy sa narysowane na zasadzie Essentiali - tj. czarno-biale, czy po prostu kolorowe tylko grube? Tomy sa w kolorowym druku, na papieze kredowym, w formacie B5, w miekkiej oprawie. B)
28.07.2007 , 15:48
To jest takie TP po prostu.
29.07.2007 , 09:30
tak naprawde to najlepsze historie z DD to sa stworzone przez Millera (chwilowo pozostaja essentiale no i niekiedy TP) oraz Bendisa - te latwiej dostac .
![]()
29.07.2007 , 20:11
Z Millerem sie zgadzam,to za jego czasów Diabel osiagnal najwieksza popularnosc,jednak po odejsciu Millera,Murdock przezywal regres i nie mozna odmówic Smithowi zaslugi, wprowadzania powolnego Diabla na szczyt.To jest taki Straczynski Czlowieka bez strachu
Liczy sie tylko jak sobie radzisz,kiedy karta zupełnie Ci nie idzie
07.08.2007 , 19:47
Sorka, ze odgrzebuje temat...ale nie mam dostepu do tego komiksu wiec...
Móglby ktos wymienic mi chociarz kilku wrogów DD i to co potrafia? ![]()
08.08.2007 , 10:43
Cytat:Sorka, ze odgrzebuje temat...ale nie mam dostepu do tego komiksu wiec... Nie jestem ekspertem ale spróbuje. Jakby co niech mnie ktos poprawi. American Samurai - ma ulepszone wszystkie umiejetnosci, takie jak sila czy szybkosc. Posiada równierz zdolnosc do teleportacji i powracania do swiata zywych w nowym ciele. Angar the Screamer - Zdolnosc do tworzenia halucynacji za pomoca dzwieku, nadzludzki krzyk. Bullseye - posiada szkielet wzmocniony adamantium i przeszkolenie na poziomie wojskowym, dobrze walczy wrecz, znakomicie posluguje sie róznymi rodzajami broni, jaka bron moze wykorzystac wszystko to ca ma akurat pod reka, prawie zawsze trafia do celu z niezwykla precyzja, jego refleks, szybkosc i wytrzymalosc jest ponadprzecietna. Bushwacker - jest cyborgirm, moze dowolnie krztaltowac swoje ramie w róznego rodzaju bronie batalstyczne i ogniowe. Posiada tez ograniczone zdolnosci regeneracyjne. Death-Stalker - posiada specjalne rekawice umozliwiajace zabicie danej osoby poprzez kontakt, umiejetnosc przenoszenia sie na dalekie dystanse. Gladiator - posiada wykwalifikowane przeszkolenie bojowe, w walce uzywa pil mecanicznych, ponadprzecietna sila. Jester - wygimnastykowany akrobata, jest wyposarzony w bron w krztalcie lalek, jojo, pilek i innych niepozornych przedmiotów. Kingpin - niezwykle silny, szybki i skuteczny w fizycznej walce, wspanialy strateg, bezwzgledny w prowadzeniu swojego przestepczego imperium. Leap-Frog - posiada kostium umozliwiajacy skoki na duze odleglosci i odbijanie sie od przedmiotów oraz obiektów. Matador - mistrz w poslugiwaniu sie mieczem, posiada tez wszelkie pozostale umiejetnosci matadorów ulatwiajace walke z bykami. Mister Fear - bron umozliwiajace rozpylanie specjalnego gazu, powodujacego ukazanie ofiarom jej najgorszych leków. Mr. Hyde - super sila i wytrzymalosc, niezwykle wysoki poziom IQ, na poziomie geniusza. Purple Man - umiejetnosci hipnotyczne, umozliwiajace mentalna kontrole nad ofiara badz ofiarami, utalentowany manipulator o wysokim poziomie IQ. Stilt-Man - posiada kombinezon pokryt silikonem, umozliwiajacy wydluzenie swoich nóg na duze wysokosci, jest tez wyposarzony w dymne granaty z gazem, wiertlo i karabin. Owl - ma ulepszone wszystkie umiejetnosci, takie jak sila czy szybkosc. Ulepszony zmysl wzroku i sluchu. Inteligentny plantator zbrodni. Jest wyposarzony w ostre mechaniczne szpony.
Wielkie dzieki :) Teraz widze ze najfajniejszy (dla mnie) jest Bullseye... ;)
Nie cytuj wiecej w calosci wypowiedzi, która znajduje sie post wyzej / R ![]()
Daredevil jest jedna z bardziej znanych postaci komiksowych.Twórca tej postaci jest Stan Lee i Bill Everett.DD swój pierwszy wystep mial w Daredevil Vol. 1#1 w 1964 roku.
Mala Biografia Matt Murdock jako dziecko zostal ofiara wypadku,w którym radioaktywna substancja oslepiala go.Mlody Mutt od tamtego wypadku byl niewidomy co wyostrzylo mu wszystkie inne zmysly,naprawde bardzo wyostrzyly.Ojciec Matta byl bokserem,ale mial klopoty finansowe,nazbieral sobie dlugów.Zeby splacic dlugi wstapil do gangu Kingpina.Pewnego razu Kingpin kazal ojcu Matta przegrac walke,on tego nie zrobil i walke wygral,powodem bylo to ze ojciec Matta nie wiedzial kiedy przestac.Kingpina to zdenerwowalo i kazal zabic ojca Matta.Matt zostal sierota,nie mial domu,rodziny pieniedzy a byl tylko dzieckiem do tego byl jeszcze nie widomy.Kiedy Matt wlóczyl sie po ulicy spotkal czlowieka który nazywal sie Stick.Stick pomógl Mattowi wyostrzyc zmysly,i nauczyl go wszelkich sztuk walki. Prawnik Matt Murdock i Daredevil wkraczaja do akcji! Kiedy Matt skonczyl juz studia prawnicze postanowil ze bedzie prowadzil podwójne zycie,uszyl sobie kostium który budzil strach w przestepcach.Od tamtego momentu stal sie czlowiekiem nie znajacym strachu (ta nazwe wymyslil Frank Miller jednym z komiksów kiedy Daredevil nie mial jeszcze kariery super bohatera) i walczyl z przestepczoscia. Najgorsi wrogowie Daredevila: Kingpin/Wilson Fisk - Król podziemnego swiatka. Pojawil sie tez w komiksach o Spider-Manie. Bullseye - doskonale rzucajacy kartami i strzalkami. Zawsze trafiajac w cel. Co nie co Essentialu który zawiera wszystkie pierwsze komiksy o Dardevilu: To naprawde swietny pomysl zeby zebrac wszystkie pierwsze komiksy o Daredevilu i oprawic je. Wszystko w czarno-bialych barwach,co dodaje klimatu. W "Essential Daredevil" widzimy naszego bohatera w starej wersji kostiumu,mowa oczywiscie o starej dobrej klimatycznej kamizelce. Essential liczy dwa tomy komiksów o Daredevilu. Fotki Tomu Pierwszego: http://mandragora.pl/okladka.php?l=2&id=es...al_daredevil_01 http://mandragora.pl/okladka.php?l=3&id=es...al_daredevil_01 http://mandragora.pl/okladka.php?l=4&id=es...al_daredevil_01 Fotki Tomu Drugiego: http://mandragora.pl/okladka.php?l=2&id=es...al_daredevil_02 http://mandragora.pl/okladka.php?l=3&id=es...al_daredevil_02 http://mandragora.pl/okladka.php?l=4&id=es...al_daredevil_02 Okladka Tomu Pierwszego: http://mandragora.pl/okladka.php?l=1&id=es...al_daredevil_01 Okladka Tomu Drugiego: http://mandragora.pl/okladka.php?l=1&id=es...al_daredevil_02 Zauwazcie ze w tomie drugim Daredevil nie ma juz swojej kamizelki co swiadczy o duzej ilosci komiksów w Tomie pierwszym. Obydwa Tomy wydalo wydawnictwo Mandragora. ![]() ![]() ![]() ![]()
04.05.2008 , 15:59
Cytat:Ojciec Matta byl bokserem,ale mial klopoty finansowe,nazbieral sobie dlugów.Zeby splacic dlugi wstapil do gangu Kingpina.Pewnego razu Kingpin kazal ojcu Matta przegrac walke,on tego nie zrobil i walke wygral,powodem bylo to ze ojciec Matta nie wiedzial kiedy przestac.Kingpina to zdenerwowalo i kazal zabic ojca Matta Czy to nie bylo przypadkiem tak, ze Jack Murdock pracowal dla Fixera? Cytat:czlowiekiem nie znajacym strachu (ta nazwe wymyslil Frank Miller jednym z komiksów kiedy Daredevil nie mial jeszcze kariery super bohatera To czemu komiks od samego poczatku w zasadzie nazywal sie Daredevil, The Man Without Fear? Cytat:Zauwazcie ze w tomie drugim Daredevil nie ma juz swojej kamizelki co swiadczy o duzej ilosci komiksów w Tomie pierwszym.Nowy kostium posiada juz od siódmego numeru :rolleyes: Generalnie wyglada to tak jakbys kopiowal z polskiej wikipedii, przy okazji dodajac bledy stylistyczne, gramatyczne i ortograficzne.
04.05.2008 , 16:30
Ej! przeciez sam to pisalem! po prostu naczytalem sie róznych artykulów o DD i napisalem podobnie. POzdrawiam :)
![]() ![]() ![]() ![]()
05.05.2008 , 07:28
Ja tego bohatera postawilbym na równi ze Spider- manem. Po raz pierwszy poznalem go w SM TAS i mi sie spodobal. Jest ciekawy ze wzgledu na nietypowe moce, te wyostrzone zmysly to swietny pomysl. Ogladalem jeszcze film o nim, który równiez mi sie podobal. Szkoda tylko, ze nie czytalem zadnego komiksu z Daredevilem. Mam nadzieje, ze kiedys jakies polskie wydawnictwo sie za to zabierze i bede mógl nadrobic zaleglosci.
05.05.2008 , 08:47
Niewiem dokladnie ale chyba byl wydany z nim w polsce jakis Essentiall ?
16.05.2008 , 11:24
Widzial ktos film Dardevil ale Director Cut jakie sa róznice?
Ja Daredevila znam niestety tylko z filmu, paru informacji w internecie i bajki SPIDER-MAN: THE ANIMATED SERIES. Nawet lubie tego bohatera, ale moze gdybym dowiedzial sie o nim wiecej, bardziej by mi sie spodobal ;)
14.08.2008 , 14:03
Daredevila lubie bardzo, jest na drugim miejscu co do moich ulubionych bohaterów. Podoba mi sie bardzo jego kostium. W SM:TAS przedstawiono go swietnie, sa to moje ulubione odcinki tej bajki. Film takze przypadl mi do gustu.
21.08.2008 , 14:38
A co sadzicie o tym by w remake'u Daredevil'a zagral Jason Statham? Podobno sa takie plany, ale jeszcze nic nie wiadomo na pewno. Wedlug mnie on za bardzo nie pasuje do tej roli, wolalbym kogos mlodszego by moze jakas nowa twarz i tym razem zeby to byl blondyn tak jak Spider-Man TAS.
Daredevila poznalem w Spider-Man the the animated series, chociaz tak naprawde polubilem go dopiero po poznaniu jego calej biografii i po przeczytaniu kliku komiksów.Chociaz nosi maske diabla jest chrzescijaninem, z tego co wiem to w jego komiksach czesto pojawiaja sie cytowania z Biblii, czy zdjecia przy kosciele, obok krzyza.Daredevil jest na miejscu nr. 1 w mojej kategorii najlepszy superbohater.
04.10.2008 , 13:39
Móglbt ktos wymienic wszystkie komiksy wydane w Polsce w których pojawia sie Daredevil.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|