Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daredevil
Tu sa: http://www.spider-man.org.pl/index.php?id=komi...sential_ma_dare a z wystepami goscinnymi to nie wiem.
Odpowiedz
Witajcie! ^_^ Zwracam sie do Was z nietypowa prosba. Kilka lat temu zobaczylam u znajomego rysunek... Byl to zapewne komiks kolekcjonerski (tak mysle bo chroniony z kazdej strony folia). Z tego co pamietam mial tez zwiazek z Daredevilem. Rysunek którego poszukuje przedstawial kleczacego blazna. Poluje na niego od wielu lat... :( Jesli ktos ma, lub moze chociaz podac mi na niego namiary bede naprawde wdzieczna!!! pozdrawiam!
Odpowiedz
Czy w książkowej nowelizacji filmu jest zawarty wątek wyci?ty z kinówki?
Odpowiedz
Hm, w ksiazce jest nawet o tym jak robil kostium. Wiec jest wiecej niz w filmie. ;)
Odpowiedz
Oto polska bibliografia Daredevila
1.Glówny bohater
Daredevil: Diabel Stróz tom 1 i 2 wyd. Egmont
Essential Daredevil tom 1 i 2 wyd.Mandragora
Mega Marvel 2/95 The Man Without Fear wyd. TM-Semic
Elekta Zyje wyd . Mucha Comics

2.Bohater goscinny wystepujacy w glównej roli
Elektra Sciana wyd. AS Editor
Czarna Wdowa wyd. Egmont
The Amazing Spider-Man 6/97-7/97 wyd.TM-Semic
Essential Spider-Man tom 1 wyd.Mandragora
Essential Punisher wyd.Mandragora
Punisher zeszyt 3 wyd.Mandragora
1602 tom 1 i 2 Alternatywna wersja wyd.Egmont

3. Bohater goscinny wystepujacy w roli epizodycznej
The Amazing Spider-Man 2/91 i 5/97 wyd.TM-Semic
Mega Marvel 3/94 wyd.TM-Semic

Odpowiedz
Niestety Daredevila u nas zdecydowanie za malo. Ponoc Egmont trzyma do niego prawa, ale nie wiem dokladnie.
Odpowiedz
Mucha ma wydac Daredevil Yellow. Tylko niewiadomo kiedy .
Odpowiedz
Czy kostium w którym Matt walczyć po raz pierwszy z ludzmi Kingpinna w piłtym zeszycie miniserii The Man Without Fear Franka Millera nie był przypadkiem wzorowany na kostiumie Daredevila z filmu The Incredible Hulk in Trial ?
Odpowiedz
Ja tam wole czerwony strój niż żółty...A ja znam Daredevila głównie z filmu, ale czytałem też komiks z serii Mega Marvel.
W filmie jedyne co mi się nie podobało to że Kingpin był czarny...Po za tym ten aktor moim zdaniem nie pasuj? do tej roli.

Znajometr v2

Money. I like to
swim trought it
and throw it in the air and have
it hit me on the
head! Quack!
Deadpool
Odpowiedz
Ja czytalem dwie czescie "Essential DD ", "DD diabel stroz" czesc 1 i 2 i jeszcze pare innych pojedynczych komiksow z nim.

PS: Ja tez bym wolal zeby Kingpina w filmie zagral ktos bialy, nie tam zebym byl rasista .
Odpowiedz
Daniel121096,Jan 24 2009, 07:26 PM napisał(a):Ja tam wole czerwony strój niż żółty...A ja znam Daredevila głównie z filmu, ale czytałem też komiks z serii Mega Marvel.
W filmie jedyne co mi się nie podobało to że Kingpin był czarny...Po za tym ten aktor moim zdaniem nie pasuj? do tej roli.
Jak sobie wyobraćasz bia?ego ABS'a* rządz?cego przest?pczo?ci? ? Po 2 coś mi tu ?mierdzi rasizmem :P Po 3 nie znaleźli by takiego bia?ego aktora :)

Ben Affleck moim zdaniem pasuje do roli DD. Idealnie pasuje do swojego komiksowego pierwowzoru :P

#ABS- Absolutny brak szyi :)
Odpowiedz
Moim zdaniem Ben Affleck pasuj? jak ula?...A i to nie rasizm z Kingpinem, po prostu przyzwyczai?em się do bia?ego Kingpina ;)

Znajometr v2

Money. I like to
swim trought it
and throw it in the air and have
it hit me on the
head! Quack!
Deadpool
Odpowiedz
Daniel121096,Jan 24 2009, 08:22 PM napisał(a):Moim zdaniem Ben Affleck pasuj? jak ula?...A i to nie rasizm z Kingpinem, po prostu przyzwyczai?em się do bia?ego Kingpina ;)
A kogo innego proponujesz za Bena ?
Pamiętaj za teraz liczy się także "realistyczno?? otoczenia". Nie możliwe by było , żeby bia?y rządzić Nowym Jorkiem :) Takie są prawa dzisiejszego świata :D
Odpowiedz
Matt Damon pasowaćby do roli Daredevila jest całkiem podobny fizycznie do Matta Murdocka i gra przekonywująco.
Odpowiedz
Directors Cut jest dost?pne w Polsce ale tylko na Blue Ray.
Odpowiedz
Ja bardzo lubię Daredevila.Mam Essential zamierzam kupic dwa tomy diab?a stró?a (jak kasa będzie).Pierwszy raz widziałem go w SM TAS i wtedy polubięem ta postac.W tym miesięcu zainwestowałem w Essentiala i nie żałuj?.Niewidomy prawnik walcz?cy w nocy ze złem to świetny pomysł.
A teraz z innej beczki:
S?uchajcie wysz?a jakaś gra o Daredevilu?Ja znalazłem ostatnio to
S?ysza? ktoś o tej grze?
Odpowiedz
Ta gra została zawieszona. Diabe? Stró? to komiks warty kupna. Ogl?da? ktoś z was film Hulk przed s?dem. Ten film miał był pilotem serialu o Daredevilu.Wykonanie filmu jest słabe ale Rex Smith aktor który gra? Murdocka stworzył dużo lepsz? kreacj? aktorsk? niż Ben Affleck. Ten film oczywiście należy traktować jako ciekawostkę. Kostium Daredevila przypomina? ten z The Man Without Fear
Odpowiedz
Cytat:Mala Biografia
Matt Murdock jako dziecko zostal ofiara wypadku,w którym radioaktywna substancja oslepiala go.Mlody Mutt od tamtego wypadku byl niewidomy co wyostrzylo mu wszystkie inne zmysly,naprawde bardzo wyostrzyly.Ojciec Matta byl bokserem,ale mial klopoty finansowe,nazbieral sobie dlugów.Zeby splacic dlugi wstapil do gangu Kingpina.Pewnego razu Kingpin kazal ojcu Matta przegrac walke,on tego nie zrobil i walke wygral,powodem bylo to ze ojciec Matta nie wiedzial kiedy przestac.Kingpina to zdenerwowalo i kazal zabic ojca Matta.Matt zostal sierota,nie mial domu,rodziny pieniedzy a byl tylko dzieckiem do tego byl jeszcze nie widomy.Kiedy Matt wlóczyl sie po ulicy spotkal czlowieka który nazywal sie Stick.Stick pomógl Mattowi wyostrzyc zmysly,i nauczyl go wszelkich sztuk walki.

Za smierc ojca Matta, odpowiada Fixer.

Cytat:Najgorsi wrogowie Daredevila:
Kingpin/Wilson Fisk - Król podziemnego swiatka. Pojawil sie tez w komiksach o Spider-Manie.
Bullseye - doskonale rzucajacy kartami i strzalkami. Zawsze trafiajac w cel.

Nie sadze aby Bullseye, byl "gorszym wrogiem" niz chociazby Sowa, czy Marauder.

Wyglada to tak, jakbys swoja wiedze opieral na filme i paru odcinkach Spider-Man TAS.

EDIT

Oooops, nie spojrzalem na date ostatnich postów.
"Oh, I am afraid that the deflector shield will be quite operational when your friends arrive."
Odpowiedz
' napisał(a):S?uchajcie wysz?a jakaś gra o Daredevilu?

Jest gra na GBA, na podstawie tego delikatnie mówięc przeci?tnego filmu. A co do samej postaci Daredevila to rzeczywiście w Polsce nie doczekaća się tak jak Spider-Man własnej serii, mimo wszystko dobrze że TM-Semic wydał Mega Marvel #07 (2/95) Daredevil: The Man Without Fear. Opowie?? ciekawa i świetnie wprowadzająca. Natomiast co do postaci Bullseye to w komiksach Daredevil, powracał czy też pojawia? się dośc często...
Odpowiedz
Zostały wydane 2 tomy Essentiala.
"This is my gift. My curse.
Who am I? I'm Spider-Man."
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości