Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daredevil
S?ysza?em że ma pojawił się nowy Daredevil. Nie jestem za tym jednak zastanawiam się czy zrobić z Daredevilem to samo co z Kapitanem Ameryk?, mianowicie uśmierc? go i dadz? następce, czy może sam odwiesi swój kostium? to byłoby zdecydowanie ciekawsze. Byleby żeby Marvel nie skopiować idiotycznego pomysłu z Batmana gdzie Hush zoperować Harveya Denta... (na szczęście potem sam się poci?? ?yletk? i obla? kwasem), na przykład taki Dr. Strange nie da mu "cudownych zió?ek", czy Stark nie załatwi dobrego lekarza. Może brzmi to niedorzecznie ale w tym wydawnictwie jest to jak najbardziej prawdopodobne. A i mam pytanie, czy Mandragora wydała jakąś seri? z Daredevilem? bowiem kolega u?yczy? mi Essential Daredevil, bardzo mi się spodobał. Wiem że nawet Ghost Rider dostał swoją seri?, i czy też Człowiek który nie zna strachu?
Odpowiedz
A mnie zastanawia czemu tak wielu osobom nie podoba się film o DD...Moim zdaniem był świetny.Dobrze dobrani aktorzy,dobrze unowocze?niony strój diabe?ka,efkty robić pozytywne wrażenie.Jeśli chodzi zaś o czarnego kingpina,to wyszło bardzo dobrze.Aktor dobrze zagrał.
Odpowiedz
Co do filmu to bardziej widziałbym ten kostium. A co do filmu to zamiast Kingpina i Bullseya wolałbym zobaczyć Człowieka-Sową lub Maraudera. Postaci są ciekawsze niż taki Bullseye, a Kingpina można by zast?pił Fixerem, prawdziwym zabójc? ojca Matta Murdocka. A czarny Kingpin pojawił się również w serialu animowanym "Spider-Man" z 2003 roku, nie wiem która z produkcji jest starsza, jednak zapewne było to swego rodzaju nawięzanie. Może i nie celowe:), ale aktor był dobry i nieźle wywięza? się z roli króla podziemia.
Odpowiedz
No,dobrze gra? takiego typowego króla jak palić na swój sposób cygaro.
Odpowiedz
Jeżeli chodzi o sam? postać Daredevila granego przez Bena Affleca to całkiem nieźle mu to wyszło natomiast jeżeli chodzi o role Kingpina granego przez Michaela Clarke Duncan'a no niestety wogóle mi się ta postać niepodobał ale niechodzi tu o sam?
gre aktorsk? M.C.Duncan'a bo jest świetnym aktorem widziałem go w kilku filmach chociaż by Zielona Mila(The Green Mile) ale mniejsza o to ,także znów scenariusz filmowy odbiega daleko od orgina?u czyli komiksowego scenariusza.
Postał Kingpina odbiega od pierwowzoru no ale cóż pewnie fani tej adaptacji komiksowej nie tak wyobrazali sobie postać Kingpina i to samo się odno?i do postaći Bullseye'a garnego przez Colina Farrella.
Także podsumowując tak jak w innych produkcjach tego formatu mamy tu wykreowane wizerunku postaći na nowo daleko odbiegajace od pierwowzorów komiksowych.

Spider-Man,X-men. 

Odpowiedz
Daredevil jest już z nami prawie 50 lat na rynku komiksowym. Niestety nie miał on szczęścia do występów w animacjach.

Daredevil niezrealizowana kreskówka lat 80

Były plany na zrobienie kreskówki w latach 80. Bohaterowi miał towarzyszyć pies Lightning the Super-Dog. Może więc lepiej że projektu niezrealizowano. Skany pochodzą z Comics Feature" #33, 1985.

Spider-Man And His Amazing Friends

Odcinek Attack of the Arachnoid. Spider-Man zostaje oskarżony o popełnienie przestępstwa , jego adwokatem zostaje Matt Murdock. Spider-Man tłumaczu mu dlaczego nie może zdradzić swojej tożsamości a Murdock mówi mu że go rozumie. Pojawia się 2,5 sekundowa sekwencja z Daredevilem, w której narrator tłumaczy, że jest nim Murdock. Głosu Murdockowi użyczył Frank Welker.

Fantastic Four TAS

Daredevil pojawił się w 2 odcinkach sezonu II. W A Blind Man Shall Lead Them pomaga odbić F4 Wieżowieć Baxtera, którego przejął Dr Doom. Głosu bohaterowi użyczył. Bill Smitrovich. Wizja postaci byłą bliższa komiksom autorstwa Stana Lee. Daredevil zaliczył również cameo w odcinku Behold A Distant Star.

Spider-Man TAS

Daredevil pojawił się w 2 odc sezonu 3 0dc 6 - "Framed"i odc 7 - "The Man Without Fear". W celu oczyszczenia dobrego imienia Petera Parkera Spider-Man i Daredevil zawiązują przymierze przeciwko Kingpinnowi.Głosu Daredevilowi użyczył Edward Laurence Albert.

Daredevil niezrealizowana kreskówka lat 90
W 1999 Marvel zamówił u Foxa Daredevil: The Animated Series . FOX zaakceptował zamówienie , plotki mówią że serial miał być spin offem do występu DD w S-M TAS, miał być również utrzymane w klimacie Batman TAS. Jednak Marvel zatrzymał produkcję, chcieli aby serial wystartował krótko przed filmem kinowym. Od tego czasu o projekcie zapomniano. Zachowały się tylko arty produkcyjne mające pomóc animatorom.
g]

Heroes

Animowana parodia Sprzedawców Kevina Smitha wykonanana metodą animacji we Flashu.

Daredevil Short
Krótka animacja fanowska wykonana przez duńskie studio Fabulab w 2004 r.
[wiecej]
[hmvid]

[/hmvid]
Odpowiedz
Interesujący post Lorenzo, oby tak dalej Wink

Ja od siebie dodam że seria komiksów z Daredevilem nadal jest wydawana z podtytułem The Man Without Fear, tworzą ja Mark Waid, Chris Samnee i Javier Rodriguez. Nie wiem jak jest z jej poziomem fabularnym ale muszę przyznać że screeny z kilku numerów są zachęcające i zastanawiam się czy się z nią nie zapoznać. Zresztą może zobaczyć sami http://static.comicvine.com/uploads/original/3/31666/2459854-dd_19.jpg i http://static.comicvine.com/uploads/original/3/31666/3105941-dd2011031cov_col.jpg
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości