Liczba postów: 27
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
05.07.2007 , 18:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.05.2008 , 16:02 przez Dawidos.)
Postanowilem pójsc sladem innych userów i tez zalozyc temat o jakims superhero... Co sadzicie o Silver Surferze, jego przeciwnikach ( np. Galactus, Thanos ) i sojusznikach ( np. Nova ), czy chcielibyscie aby Surfer mial swój wlasny film :?: I co sadzicie o Silver Surfer TAS emitowanym swego czasu przez Jetix ( http://marvel.toonzone.net/silversurfer/ ) :?:
Mnie osobiscie Surfer sie podoba ( jako bohater of course ), mimo tego ze wyglad ( zdaniem niektórych ) ma przecietny to jednak jest taki... super. Jeszcze zbyt duzo o nim nie wiem, ale patrze tu i tam i dowiaduje sie o nim wiecej. Co do wystepów Surfera w innych komiksach, to szczególnie podobal mi sie watek w komiksach Amazing Spider-Man 430 i 431 kiedy polaczyl sie z Carnage'em tworzac Carnage'a Cosmic. Kapitalne :!: Jesli w czwartej czesci filmu pojawi sie Carnage to chcialbym tez Surfera i wszystko dalej jak w komiksie.
Liczba postów: 808
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Film ma podobno o nim byc...a co ja sadze...taki srebrny :D
Ciekawa postac, choc malo o niej wiem...
Liczba postów: 618
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
HMM.... Silver Surfer fajny gosc bardzo srebny znam go tylko z kreskowki i filmu F4.
Rafcios rządzi Kumalski ? xD
Liczba postów: 1.148
Reputacja:
0
Bardzo ciekawa postac z bardzo smutna przeszloscia. Lubie tego bohatera.
Reputacja:
0
Jego przeszlosc jest bardzo smutna. Czy sa jeszcze wydawane jakies komiksy z nim??
Liczba postów: 1.057
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
A jaka wlasciwie jest jego przeszlosc? Bo wnioskujac z postu wyzej, toz to prawdziwy wyciskacz lez.
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Rafcios,Jul 5 2007, 07:36 PM napisał(a):Czy sa jeszcze wydawane jakies komiksy z nim?? Wlasnie mialem o to samo zapytac. On ma swoja "podstawowa" serie ( tak jak Spidey ma TASM i X-Men'i maja Uncanny X-Men ) :?:
Liczba postów: 214
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
http://en.wikipedia.org/wiki/Silver_surfer
Ma swoja wlasna serie, malo tego, w maju ukazal sie okazjonalny komiks z nim.
Liczba postów: 890
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
05.07.2007 , 21:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.07.2007 , 21:03 przez Scarlet Spider.)
Coz o tej postaci wiecm malo wlasciwie tyle co z filmu FF 2 ,byc moze gdy poznam postac Silver Surfera to sie zmieni. W filmie FF2 prezentowala sie wizulalnie naprawde dobrze :D
Reputacja:
0
Nie tylko wizualnie, Laurence Fishburne daje rade :)
Mam nadzieje, ze pomysl na film o Surferze przejdzie, bardzo ciekawa postac, no i jednak z niewielu "nie z tego swiata", lubie go, Uatu tez :)
Liczba postów: 437
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
No mnie tez ta postac dopiero po filmie FF 2 porwala... strasznie mnie zaciekawil :D Jest taki potezny a mimo to sluzy jakiemus kolesiowi, ktorego by mogl pokonac...
Strasznie lubie nim grac w Marvel Ultimate Alliance(specjalnie dla niego sciagnalem kod :P -nie robie tak ale teraz zrobilem wyjatek... :unsure: ).
Ja tez mam nadzieje, ze pomysl z filmem o nim sie uda...
A z serii komiksowych to wiem, ze wystapil w ANNIHILATION, teraz jest jego miniseria "REQUIEM"(nie wiem czy to sie tak pisze)...no i oczywiscie, tak jak wspomnial KHASIM, ma swoja serie komiksowa... mozna sie z jego poczatkami zapoznac przez kupienie Essential Silver Surfer... obecnie chyba wyszedl juz 2 tom... Tez zastanawiam sie nad kupnem tego Essa :)...Zobacze jak przeczytam inne moje esssy to cos kupie :) Albo SS albo FF :D
"IF YOU ARE MY FATHER, CARNAGE...WHO'S MY MOTHER"-Toxin
Reputacja:
0
Nie ma szans pokonac Galactusa w "realnym" swiecie, bo Galactus dal mu tylko drobna czastke swojej mocy. To w filmie zrobili z tego lekki bullshit.
Liczba postów: 437
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Aha...
Sory nie wiedzialem :rolleyes:
To moze powiem inaczej ma taka moc a jest taki cichy, spokojny i powazny :P
"IF YOU ARE MY FATHER, CARNAGE...WHO'S MY MOTHER"-Toxin
Liczba postów: 1.148
Reputacja:
0
Dla tych którzy go nie znaja (badz nie znaja angielskiego) zbyt dobrze napisze skrócona historie Silver Surfera (z pamieci wiec moga byc bledy).
Pierwotnie nazywal sie Norrin Radd. Pochodzi on z planety niezwykle zaawansowanej cywilizacyjnie która przez swoja "doskonalosc" zaczela popadac w stagnacje. Tam tez poznal swoja wielke milosc. Pewnego smutnego dnia planeta zainteresowal sie Galaktus- pozeracz planet. Zdesperowany Norrin wszedl z nim w uklad na mocy którego mial sie stac jego poslancem i wyszukiwac dla niego dobrych planet w zamian za pozostawienie jego ukochanej planety w spokoju. Galaktus obdarowal Norrina kosmiczna moca i jednoczesnie wymazal mu wszystkie wspomnienia i pozbawil go ludzkich uczuc. Powstal Silver Surfer. Sluzyl Galaktusowi przez bardzo dlugi czas az trafil na ziemie. Pierwotnie miala ona byc pozywieniem dla wiecznie glodnego Galaktusa ale podczas obserwowania jej Surfer na nowo nauczyl sie odczuwac i zrozumial swoje bledy. Odzyskal samoswiadomosc. Stanal do walki z Galaktusem i mimo ze go nie pokonal udalo mu sie naklonic go do pozostawienia ziemi i udania sie w inne galaktyki. Za kare za nieposluszenstwo pozeracz planet uwiezil Surfera w jedej "ziemskiej" galaktyce. Dopiero pózniej Surferowi udalo sie ja opuscic.
To sa glówne informacje na temat Silver Surfera. Mam nadzieje, ze troche przyblizylem te postac osobom które jej nie znaly.
Reputacja:
0
06.07.2007 , 00:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.07.2007 , 00:09 przez Khasim.)
Dodam tylko, ze ojczysta planeta Norrina nazywala sie Zenn-La
Reputacja:
0
Scarlet Spider,Jul 5 2007, 10:02 PM napisał(a):Coz o tej postaci wiecm malo wlasciwie tyle co z filmu FF 2 ,byc moze gdy poznam postac Silver Surfera to sie zmieni. W filmie FF2 prezentowala sie wizulalnie naprawde dobrze :D Tak i to bardzo dla mnie do Silver Surfera pasowal grajacy go aktor.
Liczba postów: 716
Liczba wątków: 55
Reputacja:
0
Silver Surfer to jeden z ulubionych bohaterów
1. Spider-man
2. Daredevil
3. Silver Surfer
mam sporo komiksów z nim i jest to bardzo dramatyczna i ciekawa postac
Tim
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Jedna z najciekawszych i moich ulubionych postaci swiata Marvela B)
Cala jego Historia jest utrzymana w swietnym klimacie.
A co do filmu o Surferze to jest to swietny pomysl.
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Scenarzysta J. Michael Straczynski powiedzial w jednym ze swoich wywiadów, ze skonczyl wlasnie pisac scenariusz do filmu Silver Surfer.
zródlo i wiecej info New Heroes
Co o tym sadzicie, ze Straczynski jest autorem scenariusza? Ja osobiscie uwazam, ze to ekstra. Bardzo lubilem historie Straczynskiego w SM. Ma chlop dar pisania =) Teraz tylko czekac az zabiora sie za zdjecia i kolejny film Marvela do kolekcji =)
Liczba postów: 150
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
ja tez sie strasznie ciesze,oprocz runu w pajeczaku,czytalem tez jego Rising Stars,i musze szczerze powiedziec ze jest swietny,samej postaci nie darze zbytnio sympatia ale czekam z niecierpliwoscia na film,nie tylko ze wzgledu na scenarzyste ale takze dlatego ze mamy kolejny film firmowany logiem Marvela
Liczy sie tylko jak sobie radzisz,kiedy karta zupełnie Ci nie idzie
|