Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RoboCop
Cóż długo wahałem się nad stworzeniem tego tematu ale jednak się wreszcie zdecydowałem na to. Zapewne niewielu z was wie ze pierwsze komiksy z właśnie tym bohaterem ukazały się dzięki Marvel Comics. Tu okładki właśnie całej serii komiksów RoboCop http://robocoparchive.com/comics/covers-marvel.htm

http://leesullivanart.co.uk/LEE/robocop.htm

Jak pewnie zauważyliście jest jeszcze wydanie specjalne które przedstawia nam to co widzieliśmy w filmie RoboCop 1987 roku jak również seria 3 komiksów RoboCop 2 plus wydanie specjalne. Te komiksy przedstawiają nam wydarzenia z filmu RoboCop 2 z 1990 roku. Oczywiście nie tylko Marvel był odpowiedzialny za wydawanie komiksów poświęconych tej postaci, również Dark Horse wydało trochę komiksów (miedzy innymi słynną serie RoboCop VS Terminator)

Mi niestety udało się przeczytać tylko 4 pierwsze numery komiksu Marvela RoboCop i murze przyznać ze komiks jest naprawdę niezły :D
Odpowiedz
Rany... nigdy nie wiedzialem ze RoboCopa pozna zaliczyc do bohaterów Marvela... fajnie by bylo gdyby zrobili mini serie o Spiderze i RoboCopie. :D
Nieważne jakim się jest w środku, ważne są czyny które się popełnia
Odpowiedz
Z tego co ja wiem to scenariusz do filmu byl autorstwa Franka Millera. Marvel wydal adaptacje poniewaz F.M. pracowal w tamtym czasie w Marvelu. Kiedy przeszedl do Dark Horse Robocop przeszedl razem z nim.
Odpowiedz
A wiedziales, ze transformery tez byly w Marvelu? To Marvel nazwal convoya optimusem prime'm.
Imperial Stormtroopers don't die, they can only go to hell and regroup.

www.nerdwars.blog.com

Ca
Odpowiedz
Wszystkie drogi prowadza do... MARVEL-a :D
"IF YOU ARE MY FATHER, CARNAGE...WHO'S MY MOTHER"-Toxin
Odpowiedz
Raczej Z B)
Odpowiedz
Ja nie spotkalem sie zzadnym z komiksów.
Ale Marvel wydawal tez komiks "Transformers",wiec czemu by nie zaczac wydawac RoboCopa... B)
Odpowiedz
Nie wiem, czy was to zaskoczy ale na mnie to wywarlo duze wrazenie... Star Wars tez sa Marvela :o :P
LINK
"IF YOU ARE MY FATHER, CARNAGE...WHO'S MY MOTHER"-Toxin
Odpowiedz
Niemozliwe! :blink: Kurcze...
Odpowiedz
Bardzo duzo tytulów mozna spotkac w marvelu np Connana, Hercuesa, wspominane star wars lub Battlestar Galactica, Red Sonja itd ;]

Tim
Odpowiedz
To jednak chyba prawda,bo mam stare numery Conana z wydawnictwa Marvel :)
Odpowiedz
O rany... Star Wars w Marvelu... musze cos napisac o spotkaniu postaci z Star Wars'u ze Spider-manem :)

Odpowiedz
Co za genialny temat, kazda kolejna odpowiedz ogranicza sie do: "Wow, nie wiedzialem, ale dziwne... nie wiedzialem, ze to bohater marvela LOL!". Fajna dyskusja, fajna.

EDIT:
Black Spidey - po cholere Ci opis SM3 w sygnaturze?
Odpowiedz
Widzę że pod moją nieobecność zrobiła się w tym temacie mała piaskownica niestety, podobnie jak tobie Phil mi też sie to nie podoba. Wracaj? jednak do sedna tematu nareszcie udało mi się przeczytał i zaopatrzył sie we wszystkie 23 komiksy, historie są naprawdę bardzo ciekawe. Przykładem jest porwanie rodziny Alexa...
Odpowiedz
Tak swoją drog?, wiecie, że czeka nas kolejny film z Robocopem w 2010 roku. Prawdopodobnie będzie to reboot, a zatem remake z jednoczesnym restartem serii od początku.
Odpowiedz
Albo będzie restart, albo samodzielny sequel nie związany za bardzo z poprzednikami. Najważniejsze jest jednak to, że reżyserem ma był Darren Aronofsky :D, czyli nie powinno był źle.

Odpowiedz
Odświeżam temat gdyż nowy nowy film o RoboCopie zapowiedziany jest na początek 2014 roku
http://www.youtube.com/watch?v=ymMNEPfcO5M

Tymczasem w nawiązaniu do pierwszego mojego postu w tym temacie, wreszcie mogłem bliżej zapoznać się z dwoma wydaniami specjalnymi. Ktoś zapyta, a co może być ciekawego w komiksowych adaptacjach dwóch filmów ? Otóż to że zawierają kilka scen który w filmach nie ma. I tak np. w pierwszej adaptacji dobrze widać śmierć Franka Fredericksona (ona rozpoczyna komiks) o którym w filmowej pierwszej części tylko słyszymy. Jest też np. scena z granatem podczas ostatniej konfrontacji RoboCopa z Clarencem Boddickerem, której też w filmie nie uświadczymy. Cóż takich smaczków jest obu wydaniach więcej. A wracając do tego co słychać obecnie w komiksach tej postaci. Przede wszystkim warto podkreślić to że swoją serie wydał Dynamite Entertainment, ale jakoś nie przypadła mi ona do gustu. Obecnie swoją serie wydaje Boom! Studios, przymierzam się do niej z jednego powodu. A tym powodem jest... Frank Miller! Liczę że się nie rozczaruje
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości