Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak wydawac komiksy superbohaterskie w Polsce
Jak w temacie. Moim zdaniem zdaniem Egmont albo Mucha powinni zaczac wydawac tasiemce Marvela za 20-25 zl w formie 72 stronicowych zeszytów co 2 -3 miesiace .Dystrybucja powinna obejmowac tylko Empiki w ten sposób biznes móglby sie utrzymac przez dluzszy czas.
Odpowiedz
Czemu tylko empiki? :blink: wlasnie kiedy komiksy byly by sprzedawane w wszystkich kioskach i dzialach z czasopismami to wiecej osób by je kupowalo.

Odpowiedz
DK wydawal komiksy w kioskach i skonczyl nienajlepiej.
Odpowiedz
DK zakonczyl swoja kandydature ale nie z powodów finansowych.

Odpowiedz
Ale glupi pomysl,zeby tylko w Empiku wydawac.
Odpowiedz
Wedlug mnie najlepszy schemat sprzedawania to:

Empik,wszelkiej masci kioski,i te wszystkie dzialy z czasopismami które znajduja sie w sklepach spozywczych.

Odpowiedz
Czemu glupi ? Egmont powiedzial ze rynek prasowy to nienajlepsze miejsce na sprzedaz komiksów suberbohaterskich dla starszych. Mam nadzieje ze puszcza cos w takiej formie jak napisalem .
Odpowiedz
Glupi poniewaz nie w kazdym miescie jest Empik. Równiez w tym moim.
Dziwie sie, ze nie ma u mnie empiku bo przeciez Jedrzejów to jedno z 3 miast na swiecie , gdzie jest muzeum zegarów slonecznych(2 muzeum co do wielkosci)
Nie mam zamiaru co miesiac wsiadac w autobus i jechac do Kielc po komiks
Odpowiedz
Ale raz na 2 miesiace by ci pasowalo ? Zrozumcie w kioskach juz nigdy nie doswiadczymy komiksów Marvela , zawezona dystrybucja i niskie naklady to ostatnia nadzieja na wydawanie pozycji Marvela w naszym kraju
Odpowiedz
zgadzam się z gadziem.nie mam zamiaru je?dziś 50 kilometrów,żeby kupił sobie komiks,który niedlugo będzie za pół ceny w internecie.
Odpowiedz
Nic by mnie bardziej nie ucieszyło jakby komiksy Marvela były z powrotem wydawane w Polsce. Niemniej musz? zauważył jeden ważny szczegół.
Otó?, gdy wybieram się do Empiku, w samym centrum mojej ukochanej stolicy, to widzę te same komiksy, które przegl?dałem miesięc czy nawet rok temu. One po prostu tam le?? i nikt ich nie kupuje, co więcej tak jest przynajmniej w dwóch Empikach w Warszawie. W internetowej ofercie zauważyłem ten sam "trend".
Odpowiedz
Przede wszystkim to lekko niezrozumiała jest dla mnie oferta proponowana przez takie wydawnictwa jak Mandragora, Mucha czy Egmont które oprócz tych bardziej znanych i częściej kupowanych komiksów jak Spider-Man, Batman czy X-Men za grub? kasę wydaję mało znane (szczególnie w naszym kraju) serie. Mam na myśli Universe, The Darkness lub słabe komiksy jak np Wolverine/Hulk (moim zdaniem nieporozumienie). Nie ma co się dziwię, że to później całymi stertami zalega w Empikach przez lata podczas gdy taki "Powrót Mrocznego Rycerza" czy "Azyl Arkham" miało taki nakład, że w tej chwili jest nie do kupienia w polskim wydaniu, chyba, że masz zb?dne 150 zeta do wydania na allegro.

Moim zdaniem te wydawnictwa powinny się skupił na maksymalnie trzech seriach i ewentualnych one shotach zamiast mno?y? tytuły których nie są w stanie później sprzedaż. Ile jest w Polsce osób które czytaj? komiksy i jednocześnie są gotowe zaryzykować wydanie 60 lub więcej złociszy na komiks "był może dobry, ale stosunkowo nieznany więc lepiej kupił coś co znam"?

Moim zdaniem dobrym pomysłem s?/były Essentiale (ale na Boga, nie tyle tytułów! Nikt u nas w kraju tego nie utrzyma!), Batmany (no z ma?? wpadk? z "Batman i syn"), Wolverine Origin/Koniec, Astonishing X-Men i pojedyncze albumy typu Silver Surfer Requiem. Niestety mimo wysokiej jakońci nie sprzedadz? się dzieńa z metk? Neila Gaimana czyli Sandman będą Eternals. Pisz? to z dużym smutkiem, ponieważ Sandmany to genialne dzieńa, a Przedwiecznymi sam się zainteresowałem przegl?dając ten tytuł w Empiku, ale...tak nie miałem na nich kasy jeśli chciałem kupił któr?? z wiod?cych serii.

Aha. I Saito ma racj? jeśli chodzi o sprzedaż i polityką wydawnicz? komiksów. W ten sposób ma to racj? bytu. I dystrybucja niekoniecznie tylko poprzez Empiki, ale też inne saloniki prasowe typu Kolporter. Dami, Gadziu, Black Spidey - Kolportery i tym podobne chyba macie nie?

Odpowiedz
' napisał(a):DK zakończy? swoją kandydature ale nie z powodów finansowych.

To dlaczego DK juz nie istnieje?
Odpowiedz
Oczywiście, że ze względów finansowych. Przecież dobrze prosperującego biznesu nikt ot tak nie kończy.

Odpowiedz
Moim zdaniem taki schemat byłby dobry:
Dystrybucja:Empiki,salony prasowe,kioski,sklepy i wszędzie gdzie się da.
Ilo?c stron: około 40
Taki komiks wychodziśby co miesięc.
Cena:nie powinna przekraczac 10z?.6,50 zł byłoby rozs?dn? cen?.
Byłyby to komiksy Marvela (w tym mega marvel) a także DC i Image Comics.Wtedy każdy mógłby kupowac i czytac komiksy jakie by chciał i jakiego by chciał wydawnictwa.
Odpowiedz
Myślę że dobrym pomysłem było by rektywowanie wydawania Ultimate Spider-Man. Fun Media zaprzestało, a szkoda. TM-Semic uraczy? polskich fanów wieloma komiksami Marvela i chwała im za to. A może wie ktoś dlaczego to wydawnictwo zostało zamkni?te? :>.

Myślę że Egmont powinien się wzi?? za tylko trzy serie, nie powinno się ich za bardzo mno?y?. No może cztery. Proponować bym "Supermana", "Spider-Mana", "Batmana" i "X-Men". Takie kluczowe serie. Potem z czasem mógłby dochodziś na przykład "Punisher" czy "Fantastic Four". Myślę że komiksy mogęy by się pojawia? w różnych terminach aby unika? zbie?ności. Cena? gdzień około 5-10 z?. Myślę że to całkiem rozs?dna cena.
"Oh, I am afraid that the deflector shield will be quite operational when your friends arrive."
Odpowiedz
Cytat:Potem z czasem mógłby dochodziś na przykład "Punisher"
WETO!Punisher to jeden z najfajniejszych bohaterów Marvela.Nie potrzeba go odsuwac.A supermana zast?piłbym spawnem.Ogólnie ja bym chciał wszystko wszystkich wydawnictw.
PS.Fajny pomysł poza tym.
Odpowiedz
Zbytnio fantazjujecie 6,50 za zesztówk? to nie czasy TM-SEMIC. Egmont nie będzie wydawał żadnych suberbohaterskich zeszytówek ani nawet drogich wydał zbiorczych. Wprawdzie wydaję za 5,90 Star Wars komiks ale :

a)W Polsce mimo iż niema ogromnej rzeszy fanów SW to jest ich napewno więcej niż fanów Marvela
B)W SW jest dużo zamkni?tych opowie?ci a w Marvelu przewa?aj? tasiemce.
c) Pono? licencje Dark Horse są ta?sze
Odpowiedz
Gdyby zrobili dwumiesięcznik lub nawet kwartalnik jak w przypadku "Marvel komiksy dla Dzieci" ilo?? stron podobna cena może był nawet i ze 2 dychy.
Dystrybucja Kolporter, Ruch i EMPiK.
Nie koniecznie zamkni?te historie...

Nie kupowaliby?cie?
Specjale z UK - Colossus i Juggernaut - szczegóły strona 417 post #8330
Odpowiedz
Tylko Kolportery już pozamykali:rolleyes:.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości