Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Use of undefined constant mentionMeBuildPopup - assumed 'mentionMeBuildPopup' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 336 - File: inc/plugins/MentionMe/forum.php PHP 7.3.33 (Linux)
File Line Function
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 336 errorHandler->error
/inc/plugins/MentionMe/forum.php 16 mentionMeInitialize
/inc/plugins/mention.php 31 require_once
/inc/class_plugins.php 38 require_once
/inc/init.php 233 pluginSystem->load
/global.php 18 require_once
/showthread.php 28 require_once

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marvel Anime
nius
Moze byc ciekawie , japonczycy maja lepsza kreske od amerykanów i nie brzydza sie pokazywac ostrych scen na ekranie.
Odpowiedz
Cytat:Moze byc ciekawie , japonczycy maja lepsza kreske od amerykanów
Zgadzam sie. Anime bardziej mnie ciekawia od np. "Laboratorium Dextera" itp. amerykanskich kreskowek i to ze wzgledu na nie tylko "kreske", ale i ciekawe fabuly. Dragon Ball, Naruto itp. japonskie anime mialy niezle fabuly, ktore po prostu przyciagaly moja uwage.

Cytat:i nie brzydza sie pokazywac ostrych scen na ekranie.

Racja. Nie wstydza sie tego pokazywac w TV, ale jak to bylo w polskiej telewizji? Hmm...Dragon Ball na RTL7 bylo ocenzurowane, Naruto na Jetix takze, wiec nie wiadomo jak to bedzie, jesli dadza te "Marvelowe Anime" do polskiej telewizji - bedzie cenzura na pewno.

Dla mnie ten pomysl z Marvelowym Anime jest ciekawe. Zastanawian sie tez jak to wszystko wyjdzie. Zdecydowanie mam do tego pomyslu pozytywne nastawienie. :)
Odpowiedz
Altair porownojesz Dextera do anime... xD Umarlem ziom hah :spidey_rock:
Odpowiedz
Tylko, ze w wiekszosci amerykanskie kreskówki sa rysowane i animowane przez Koreanczyków badz Japonczyków :P.

Cytat:ale jak to bylo w polskiej telewizji?
Chyba w zadnej telewizji na swiecie nie ma tak, zeby przeznaczona dla dzieci kreskówke puszczali nieocenzurowana, jezeli ta jest zbyt brutalna, itp. Nie wiem jak Dragon Ball byl pokazywany w amerykanskiej telewizji, ale na przyklad w The Spectacular Spider-Man pewne rzeczy musialy zostac ocenzurowane.

I co to niby sa ostre sceny wedlug autora tematu? Wiadomo, ze jak jest serial dla dzieci to nie bedzie w nim ostrych scen i to bez znaczenia czy jest to kreskówka amerykanska, japonska czy polska.

Co do samego pomyslu robienia marvelowskiego anime to zupelnie mnie on nie przekonuje. Po pierwsze nie ma dla mnie znaczenia kto robi dany serial, byle tylko byl na dobrym poziomie. A po drugie mam w pamieci chocby Gotham Kinght, który rewelacyjny nie jest, a momentami po prostu slaby.

Cytat:Altair porownojesz Dextera do anime
Ktos inny powie, ze "jak to mozna porównywac jakies tam anime do Dextera" :/.

Odpowiedz
No dobra ale anime nawet jakies konkretnie zwalone ma jakis tam glebszy sens, daje troche do myslenia i blablabla. A Dexter to po prostu kreskowka z ktorej powinno sie smiac. Oczywiscie tez jest pelno jumoru w anime no ale to tak jakby porowywac Lego Star Wars do KOTORa :P
Odpowiedz
Przepraszam, ze sie wtrace, ale jak sie widzi takie glupoty, to az glowa boli
Cytat:nie brzydza sie pokazywac ostrych scen na ekranie
Tu nie chodzi o brzydzenie, a o cenzure. Anime tez maja swoje kategorie wiekowe oraz sa pusczane w odpowiednich godzinach.
Cytat:Zgadzam sie. Anime bardziej mnie ciekawia od np. "Laboratorium Dextera" itp. amerykanskich kreskowek i to ze wzgledu na nie tylko "kreske", ale i ciekawe fabuly.
Buahaha! Ale zes porownanie wzial. Przede wszytkim, Laboratorium Dextera jest serialem KOMEDIOWYM, gdzie design jest jak najbardziej zamierzony. Twoj wychwalany rodzaj tez ma odpowiednio dobrana kreske do gatunku.
Zreszta, rozejrzij sie, dobrych amerykanskich produkcji jest wiele. Nawet u nas w Polsce byly emitowane.
Cytat:Dragon Ball, Naruto itp. japonskie anime mialy niezle fabuly, ktore po prostu przyciagaly moja uwage.
Dragon Ball to wieczne bijatyki, specyficzny humor i praktycznie zero ambitnosci w fabule. Lubie DB, ale w zyciu bym nie poweidzial, ze fabula to arcydzielo.
O Naruto sie nie bede wypowiadal, bo nie ogladam. Sama liczba odcinkow odstrasza.
Cytat:Hmm...Dragon Ball na RTL7 bylo ocenzurowane, Naruto na Jetix takze, wiec nie wiadomo jak to bedzie, jesli dadza te "Marvelowe Anime" do polskiej telewizji - bedzie cenzura na pewno.
1. DB bylo ocenzurowane, bo takie stacja kupila. Zreszta, gdy emitowali GT, wykupili japonskie, oryginalne odcinki i nie bylo cenzury.
2. Z Naruto tak samo. Zreszta - kanaly dla produkcji skierowanych dla mlodziezy nie przeszlo by cos takiego jak Naruto. Np w Ameryce, takie produkcje sa puszczane w specjalnych blokach jak np Adult Swim.
3. Jesli mialoby wyjsc, to predzej na rynek dvd. Patrz Batman Gotham Knight.
Cytat:Nie wiem jak Dragon Ball byl pokazywany w amerykanskiej telewizji
Cenzura. Potem jednak wydali wszystko na DVD z wyborem oryginalnej sciezki obrazu/dzwieku/czego sobie zycysz. Mogles ogladac nie pocieta wersje dalej z amerykanskim dubbingiem.
Cytat:No dobra ale anime nawet jakies konkretnie zwalone ma jakis tam glebszy sens, daje troche do myslenia i blablabla.
Nie tylko anime. Nawet wymienony Dexter ma przeslanie. Tylko, ze to wszytko jest odpowiednio ukryte, gdzie MADRY widz cos rozpozna.

Zeby nie offtopicowac, to pomysl z anime w miare mi sie podoba (chyba ida za DC). Warto zobaczyc klasycznych bohateorw w innej formie. Pozdr
Odpowiedz
Altair_Fan,Aug 28 2008, 09:52 AM napisał(a):
Cytat:i nie brzydza sie pokazywac ostrych scen na ekranie.

Racja. Nie wstydza sie tego pokazywac w TV, ale jak to bylo w polskiej telewizji? Hmm...Dragon Ball na RTL7 bylo ocenzurowane, Naruto na Jetix takze, wiec nie wiadomo jak to bedzie, jesli dadza te "Marvelowe Anime" do polskiej telewizji - bedzie cenzura na pewno.

Dla mnie ten pomysl z Marvelowym Anime jest ciekawe. Zastanawian sie tez jak to wszystko wyjdzie. Zdecydowanie mam do tego pomyslu pozytywne nastawienie. :)
Polacy nie cenzuruja anime tylko kupuja tansze licencje od amerykanów i francuzów.
Odpowiedz
Widziałem trailery Iron Mana i Wolverina w wersji anime .Jednak zapowiada się że będą to n?dzne produkcje zwłaszcza Wolverine .
Odpowiedz
Przesadzasz, Iron man wyglada fajnie:
Iron Man anime
Co do Wolverina to sie zgodze.
Odpowiedz
Iron man prezentuje się smakowicie.

Wolverine jest nieco gorszy.
Odpowiedz
Iron Man wyglada srednio, Wolverine to jeden wielki piece of crap.
Odpowiedz
Ogl?dałem dzisiaj oba. IronMan jest świetny, zaś Wolverine... Wolverine nie jest moim zdaniem tym, co dał nam Marvel. Jakiego? ninje z nigo zrobili. Ninja spoko, ale nie jako Logan!
Odpowiedz
IronMan jest super.Bardzo dobrze zrobiony.Natomiast Wolverine do du*y.Tak jak G?dziu napisał ninje z niego zrobili.A to do niego nie pasuje.
Odpowiedz
Jeszcze się zadziwicie jak zobaczycie twarz Starka.
Odpowiedz
' napisał(a):Jeszcze się zadziwicie jak zobaczycie twarz Starka.
W Manga Marvel zbroje Iron mana wkłada?a chyba jakaś jego krewna.
Odpowiedz
Też widziałem. Iron-man prezentuje się nawet nie?le, zaś Wolverine bez komentarza <_<
Odpowiedz
Du?ym plusem jest to że japo?czycy nie chowaj? się z pokazywaniem przemocy. Iron Man mi się podoba zaś Wolverine, jakoś nie mogę przebole? tego młodziana o długich w?osach.
Odpowiedz
Co do Wolviego to, gdyby byli bardziej wierni orygina?owi, dali mu ten charakterystyczny zarost to by to moze jakos jeszcze wyglada?o.

' napisał(a):IronMan jest super.Bardzo dobrze zrobiony.Natomiast Wolverine do du*y.Tak jak G?dziu napisał ninje z niego zrobili.A to do niego nie pasuje.
Iron-Man mi się podobał, ale tak jak napisał Saito poczekajmy na jego twarz, byc moze bedzie wygladal jak dzieciak
Odpowiedz
Iron Man, jest świetny, boski, i wspania?y. Lepszego designu nie mógłbym sobie wymarzy?. Za to Wolverine to pora?ka. To "co?" w ogóle nie mi Logana nie przypomina, i gdyby nie napisy, to mimo obecności szponów nie skojarzy?bym tej postaci z Loganem. Naprawd? nie podoba mi się Wolverine, za to Iron Man wyszedł bardzo dobrze. Dodam jeszcze że najgorszym elementem designu Logana, są te... w?osy.
"Oh, I am afraid that the deflector shield will be quite operational when your friends arrive."
Odpowiedz
Iron-Man jest świetnie zrobiony,w każdym sczególe i detalu. Jeżeli chodzi o Wolverine no niestety nie jest to wierny pierwowzór logana.

Spider-Man,X-men. 

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości