Liczba postów: 134
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
OBSADA:
Yamashiro, Takuya /Spider-Man - Toudou, Shinji
Professor Monster - Ando Mitsuo
Yamashiro, Niiko - Ooyama, Idzumi
Sakuma, Hitomi - Miura, Rika
Amazone - Kagawa, Yukie
Toei's Japanese Spider-Man to japonski serial o Spider-Man'ie gdzie fabula rzadzi sie wlasnymi prawami.Serial bardziej przypomina cos w stylu Power Rangers Mighty Morpging.Nie mamy tutaj zadnego Petera Parkera czy Jonacha Jamesona. TJSM wlasciwie mozna nazwac japonska wersja Spidey'a tyle ze w formie serialu telewizyjnego a nie komiksu.
Moim zdaniem serial to porazka. Ale zapraszam do dyskusji :)
A tak swoja droga to nawet podoba mi sie ten kostium który pokazalem powyzej.Co prawda nie moze sie równac z tymi filmowymi no ale ma pewien skromny urok.
Look into my eyes, you will see what you mean to me.
Gość
Niezarejestrowany użytkownik
Niech ci Japonczycy ta swoja "sztuke" filmowa zostawia dla siebie i nie niszcza postaci Spidermana w oczach dzieci które go dopiero poznaja ;).
Liczba postów: 203
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Wyglada bardziej jak parodia spidey'a i w pelni zgadzam sie z przedmówca.
Liczba postów: 759
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Spidey91,Oct 11 2008, 09:18 AM napisał(a):ma pewien skromny urok. Widac mu krocze?? :P
Liczba postów: 798
Reputacja:
1
A mi sie to w miare podobalo. Co prawda efekty specjalne sie niech chowaja przed naszym kochanym filmem,ale lata to swoje ma. Fajny mial samochodzik,ale ten Spider-bot mi sie nie podobal. Kostium jest fantastyczny(poza pajakiem).A najwazniejsze, ze Spiderek walczyl jakos porzadnie. Mimo to i tak wole obejrzec spectaculara lub TAS'a
Liczba postów: 109
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Mimo, ze Power Rangers lubie nawet bardzo ( w koncu podobienstwo niezaprzeczalne) to japonski Spider- man jakos do mnie nie przemawia. Spider kojarzy sie z Ameryka i musi byc amerykanski. Poza tym Pajak ma robota :blink: ? Nie. Wole trylogie Raimiego :> .
Liczba postów: 992
Liczba wątków: 3
Reputacja:
1
Dla mnie ten serial to jedna wielka pomylka. Ze Spideyem laczy go tylko kostium i moce.
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
blackcat,Oct 13 2008, 07:26 PM napisał(a):Spidey91,Oct 11 2008, 09:18 AM napisał(a):ma pewien skromny urok. Widac mu krocze?? :P Nie... chodzi mi o wykonanie
Poza tym intymne czesci ciala interesuja mnie tylko u kobiet :P
Look into my eyes, you will see what you mean to me.
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Rany! to jakaś pomy?ka! to nie Spiderman! to jest jego parodia o rany...
Japo?czycy nie zab?ysneli napewno tym serialem... :venom:
Venom i Black Spiderman wymiata!
Liczba postów: 890
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Parodia to fakt i chyba niepotrzebnie Japo?czycy się za to brali, im to najlepiej wychodzi produkowanie anime i mang, więc może niech przy tym zostan?. A ekranizacje przygód np Spider-Mana w takiej formie pozostawił i nie robił
Liczba postów: 80
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
cze??.kiedyś włączyłem sobie 1 odcinek serialu.już po chwili to wyłączyłem. Gor?cy apel do Japonii:sztuk? filmową zostawcie Amerykanom.
.
Reputacja:
1
01.05.2009 , 21:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.05.2009 , 22:38 przez Dawidos.)
A ja korzystając pewnego dnia, że mam szybkiego neta (co jakiś miesięc mi przyśpiesza) wbi?em na Marvel.com i odpaliłem pierwszy epizod.
Szkoda, że po kilku minutach net mi pad? i nie obejrzałem dalej bo fajnie się zapowiada?o. Mi się tam JSM podoba ^^
Reputacja:
0
O matulu szkoda gada?.:goblin_wrong:
Devil is carnage.
Bigg Daddy is VENOM.
AND NOW THIS...Spiderman,is SUPERHERO!!!
Wszelkie prawa autorstwa zastrzerzone.Copyright©.
Bo jak nie to wpier...!!!
Reputacja:
0
Ale ludzie, to jest stare, nie jed?cie tak po tym:DAmeryka?ski serial z tych lat też był beznadziejny, obejrzyjcie sobie na youtube jak tam "profesjonalnie" pajączak walczy.
Ja tam czekam na polsk? wersję, Warszawskiego pająka :spidey_poland::f
Reputacja:
1
04.08.2010 , 19:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.08.2010 , 19:13 przez Gadziu.)
Obejrzałem sobie na Marvel'u, a raczej oficjalnej jego stronie, pierwszy odcinek. No dobra, przesadziśem, oglądałem tylko pającze akcje, bo nie rozumiałem za wiele z dialogów i po prostu nie umiem oglądać gadaniny, której nie rozumiem. Szczerze powiem, że jestem pozytywnie nastawiony do serialu, bardzo mi się podoba i chciałbym móc kiedyś obejrzeć go całego. Szkoda, że nie ma go w polskiej wersji j?zykowej...
Liczba postów: 364
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
23.08.2010 , 17:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.08.2010 , 17:34 przez Zer0.)
G?dziu, jak Ci się tak podoba japoński Spidey, to polecam mangaverse (klimaty mangi, ale jednak Spidey). Ja przyznam, że gdy zobaczyłem ten serial parskn??em śmiechem. Nie chodzi mi o staro?? i efekty (a raczej ich brak), ale o to że Spidey ma robota, co jest absurdem totalnym, ale jednak strza?em w dziesiętk?, biorąc pod uwagę to że młodzi Japo?czycy lubię gigantyczne mechy. Serial absurdalny i głupkowaty, ale to tylko moje zdanie;).

"The Monsters are always with us. But thats okay, because there will always be good guys too.. and in the end, when all's said and done... good guys always win."- The Spider-Man
Reputacja:
1
Jestem fanem kultury japońskiej, w tym oczywiście mangi. Powiem Ci, że gdy tylko dowiedziałem się o mangaverse (a to było jakiś dłuższy czas temu) od razu chciałem przeczytał, więc jakbył miał jakieś namiary to daj zna? ^^
Wracając do serialu: faktem jest, że Leopardo to już przegi?cie, ale Japo?czyki już tak mają. Po prostu kochaj? mechy (ja w sumie też je lubię). Jednakże pającze ruchy, efekt chodzenia po ?cianach i ogólnie reszta bardzo mi się podoba. Chociaż w sumie mogli zostawił pajączych villiansów, no ale i tak jest dobrze ^^
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Kostium Spider-Mana w tym serialu to jedyna rzecz która mi się podoba
Albertmr
Niezarejestrowany użytkownik
Liczba postów: 1.006
Liczba wątków: 51
Reputacja:
0
Tak swoją drogą, na stronie marvel.com można obejrzeć kilka odcinków z tego zamierzchłego serialu. Poniżej link do pierwszego odcinka
http://marvel.com/videos/watch/563/japanese_spiderman_episode_01
Co sądzicie?
|